Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Jabra Evolve2 85: Det ultimative kontorheadset

Jabra Evolve2 85 opfylder alle krav til et godt kontorheadset, og kan gøre arbejdslivet lidt lettere her i corona-tiden, hvor videomøder og online events er blevet en del af hverdagen.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Corona-tiden har i den grad gjort det klart, hvor vigtigt et godt kontorheadset er. Om det så er på hjemmekontoret, i virksomhedens åbne kontormiljø, på farten eller i det virtuelle mødelokale, er der visse krav, headsettet skal opfylde for, at du glider smidigt fra den ene situation til den anden uden teknisk bøvl.

Jabra har sat sig for at opfylde dem alle med Evolve2 85, som uden sammenligning er det mest gennemførte kontorheadset, vi har testet.

I sit design tager det udgangspunkt i det glimrende Jabra Elite 85, som kom på markedet sidste år. Det er dog lidt mere strømlinet i sit look, med sort plast fremfor stof på siderne. Et helt igennem nobelt headset. Der er imidlertid tilført et par detaljer, som man ikke nødvendigvis ser ved første øjekast. Gemt diskret i højre ørekop er en mikrofon, som kan trækkes ned, og i begge ørekopper er en LED-stribe, som kan lyse rødt, hvis du er optaget i et telefon-opkald eller videomøde. Det sker af sig selv og er en ret nyttig funktion, der lader kollegaerne forstå, når de ikke skal forstyrre.

Forbind til både mobil og pc

Headsettet er trådløst. Det kan tilkobles din smartphone via Bluetooth, mens forbindelse til computeren sker via en dongle, der sikrer klippestabil forbindelse. Begge enheder kan være tilkoblet samtidig. Således kan du lytte til musik på computeren og modtage opkald fra mobilen.

Når du fjerner headsettet fra ørerne, vil musikken pause. Den fortsætter, når du tager det på igen. En ret fin funktion, som faktisk gjorde, at vi fik lyttet til mere musik, mens vi arbejdede. Du slipper nemlig for at finde musikprogrammet frem, hver gang der er afbrydelser.

Jabra Evolve2 85H. Jabra Evolve2 85.

Lydkvaliteten er så god, at man har lyst til at lytte. Dog langt fra på linje med dedikerede musikhørebøffer til samme pris.

Prisen er da også det eneste, headsettet for alvor har imod sig. Den er noget af en mundfuld, men når man gør op, hvor meget man formentlig kommer til at bruge headsettet, kan pengene være fornuftigt givet ud.

Til prisen får du også en trådløs ladestander med, men den kræver en USB-port, og dermed lægger headsettet faktisk beslag på to af computerens USB-porte.

Vejledende pris: 4176,25 kroner