Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Nyt forsvar mod virksomhedernes sårbare endepunkter

Hjemmekontorer, mobiltelefoner og IoT-enheder er blot nogle af de svage punkter i virksomhedernes it-infrastruktur. Sikkerhedsfirmaet Bitdefender har opgraderet sin EDR-løsning mod it-kriminelles innovative angreb.

Af Aksel Brinck, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Virksomheder kan gøre, hvad de vil for at beskytte deres centrale netværk og servere. Det hjælper alt sammen ikke noget, hvis antallet af nye, innovative trusler hober sig op i de såkaldte "end points", det vil blandt andet sige det it- og mobil-udstyr, som medarbejderne kobler på netværket, eller for eksempel IoT-enheder. Også de nu så populære hjemmearbejdspladser udgør et risikabelt endepunkt.

Derfor implementerer flere og flere store virksomheder EDR-løsninger (Endpoint Detection and Response), som gør det muligt at overvåge, hvad der sker af uregelmæssigheder ude i endepunkterne, og hvordan disse angreb påvirker hele it-infrastrukturen. Behovet er blevet aktualiseret af de seneste ransomwareangreb, der koster virksomhederne mange penge – ikke så meget på grund af løsepengenes størrelse, men fordi det er meget omkostningstungt at genetablere komplekse it-systemer, som har været helt lammede.

Bedre overvågning

Sikkerhedsfirmaerne er på sporet af et ekspanderende marked for overvågning af endepunkterne. Senest har Bitdefender lanceret en ny sky-baseret Endpoint Detection & Response-løsning til virksomheder og tjenesteudbydere.

Nyheden skal ifølge Bitdefender forbedre virksomhedernes muligheder for at opdage og udslette trusler, samtidig med at de finder sted, samt at styrke den overordnede modstandsdygtighed over for cyberangreb.

Den nye EDR-pakke er ressource-let, lover Bitdefender, og bliver fuldt ud leveret via skyen, hvilket skulle give en let implementering og administration. Desuden fungerer den sammen med tredjepartsbeskyttelsesteknologier.

Løsningen kombinerer endpoint-telemetri og humanrisiko-analyser med avanceret trusselsopsporing. Opsporingsevnerne gør det muligt hurtigt at se, hvad der foregår i sårbare systemer, på interne netværk eller i skyen, og EDR-nyheden tilbyder et-kliks-handlinger til at håndtere truslerne, herunder karantæne af filer, blokering af ip-adresser og mulighed for at stoppe processer.

Hjælp mod ransomwareangreb

"Virksomheder og tjenesteudbydere kæmper med at holde trit med konstante angreb fra cyberkriminelle, der arbejder ihærdigt på at kapitalisere på industriens skift til de mindre sikre hjemmearbejdsmiljøer, vi ser nu og i den nærmeste fremtid," forklarer Gavin Hill, vice president product marketing hos Bitdefender.

"Den nye Bitdefender EDR-pakke leverer best-in-class angrebssynlighed og effektiv respons, bakket op af trusselsefterretninger fra Bitdefender Labs for at hjælpe organisationer med at navigere i de her risikofyldte og usikre tider og beskytte deres mest værdifulde aktiver," uddyber Gavin Hill.

Blandt de interessante nyheder nævner Bitdefender "ransomwareafbødning", der bruger den sky-baserede GravityZone-konsol, og som gør det muligt at gendanne krypterede filer fra manipulationsbeskyttede kopier efter et ransomwareangreb.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud & Enterprise Architecture

Blive klogere på cloud i en virkelighed, hvor selv de mest stringente it-landskaber har det med at knopskyde over tid. Ny services, nye teknologiske muligheder og stigende interne forventninger gør, at data, processer og applikationer ofte er fordelt ud over flere leverandører og leverancemodeller.

14. december 2022 | Læs mere


People Tech 2022 – der hvor HR møder IT

People Tech 2022 er stedet for dig, som arbejder med HR eller med it-løsninger til HR-branchen. Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk. Bliv inspireret af andre virksomheders konkrete erfaringer, og hvad eksperterne mener om de store linjer inden for digitaliseringen af ​​HR.

15. december 2022 | Læs mere


Velkommen til IAM Festival 2023

Den 19. januar slår ICY Security dørene op til IAM Festival 2023. Her kan du bl.a. møde Chris Nørregaard, der sammen med sit team i Kolding Kommune har lagt fundamentet til et nyt IGA-hus. Katja Schou Hansen fortæller om den IAM-rejse, som Tryg Forsikring har været på og fortsat har store forventninger til.

19. januar 2023 | Læs mere