Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Volkswagens elektriske familiebil, ID.4, bliver billigere end ventet

Volkswagen åbner nu for bestillinger af ID.4, den første elektriske SUV fra den tyske bilgigant, og priserne bliver lavere end oprindeligt estimeret.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Efter den succesfulde introduktion af ID.3 introducerer Volkswagen nu den nye ID.4, der er mærkets første 100 % elektriske SUV, og med den kører ID.-familien ind i verdens største segment: klassen for kompakte SUV’er.

Den nye ID.4 er, ligesom ID.3, bygget på den nyudviklede MEB-platform til elbiler, der giver et rummeligt interiør og stort bagagerum på 543 til 1.575 liter.

Bilen kan udstyres med tagbøjler og laste op til 75 kg på taget. Som ekstraudstyr tilbydes et elektrisk betjent anhængertræk, der gør ID.4 i stand til at trække op til 1.000 kg.

Højteknologisk betjening

Interiøret i ID.4 er futuristisk, med instrumentbord infotainment-system, der betjenes via trykfølsomme betjeningspaneler og stemmestyring. Visse versioner af ID.4 er udstyret med et head-up-display med augmented-reality-funktion, hvor displayets informationer projiceres op på frontruden og ser ud som om de kommer til syne 3-10 meter foran bilen.

Navigationssystemet Discover Pro giver dig adgang til diverse online services via Volkswagen We Connect Start, mens avancerede IQ.Drive-assistentsystemer som Travel Assist gør ID.4 delvist selvkørende. Afhængig af udstyrsvariant er ID.4 udstyret med et progressivt styretøj og adaptiv undervogn, der giver en køreoplevelse i særklasse.

Rækkevidde over 500 km

Ved introduktionen i Danmark til marts kan ID.4 i første omgang bestilles i to versioner, henholdsvis en ID.4 1ST og en ID.4 1ST Max, der begge er udstyret med et 77 kWh-batteri, hvilket giver en rækkevidde på mellem 508 og 522 km.

Den baghjulstrukne ID.4 accelererer fra 0 til 100 km/t på 8,5 sek. og har en elektronisk begrænset topfart på 160 km/t. ID.4 1ST og ID.4 1ST Max kan lade med 125 kW. Det gør det muligt at gå fra 5% til 80% strøm på 38 minutter, og du kan ”tanke” 100 km rækkevidde på blot 8 minutter.

Priser i mellemklassen

ID.4 1ST koster 374.995 kroner. Det er cirka 25.000 kroner lavere end det oprindelig blev meldt ud i september, hvor denne udgave blev sat til 399.995 kroner. Den kommer med standardudstyr, der omfatter 20” Drammen alufælge, 30 forskellige farver stemningslys, pedaler med Pause/Play-design, adaptiv fartpilot med køassistent, Køreprofilvalg, læderbeklædt multifunktionsrat med varme og touch-betjening, 2-zone klimaanlæg og navigationssystem Discover Pro med 10” touchskærm.

Topmodellen ID.4 1ST Max  byder på state-of-the-art teknologier som head-up-display med augmented-reality-funktion, IQ.LIGHT LED-matrix-forlygter, LED-baglygter med 3D-effekt, Travel Assist og Navigation Discover Pro med 12” touchskærm og forudseende fartpilot. Den koster 439.995 kroner - cirka 40.000 kroner mindre end den oprindeligt estimerede pris på 489.996 kroner.

Ydermere er ID.4 1ST Max udstyret med adaptiv undervogn med køreprofilvalg, progressivt styretøj, 3-zone klimaanlæg, panoramatag og el-betjente ergoActive-forsæder med massage.

I prisen på en ID.4 1ST og en ID.4 1ST Max er inkluderet et 5-års service- og reparationsabonnement. ID.4 1ST og ID.4 1STMax kommer i en begrænset serie, og når 1ST-versionerne er udsolgt åbnes der for salg af yderligere udstyrsvarianter.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere