Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Samsung Galaxy Tab S7 FE: Fuld af fremragende funktioner

Her får du Samsungs bedste tablet i en nedbarberet og billigere udgave.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Samsungs bedste tablet er Galaxy Tab S7+. Det er et fantastisk produkt, men også ret dyrt. Som en billigere genvej til mange af de gode features har Samsung skabt Tab S7 FE.

I design er den stort set identisk med Tab S7+. Slank og stilren med kanter og bagside i gråsort aluminium. Trods en velvoksen 12,4”-skærm er det en imponerende let enhed.

Skærmen er af TFT-typen og har derfor ikke helt samme kontrast, detaljering eller kontrol i farverne som Samsungs bedste Amoled-displays. Du får heller ikke den hurtige 120 Hz opdateringshastighed som med flagskibet Tab S7+.

Til gengæld er der smæk på farvestyrken, og det kan være rigtig fint, når du vil se video eller spille for fuld knald uden at gå så højt op i præcision. Tab S7 FE har firdelt højttalersystem med Dolby Atmos. Det leverer tilstrækkelig høj lydkvalitet til, at du ikke behøver en ekstern højttaler.

Suveræn software

Den er ikke nogen kraftkarl, men til feriebrug, børneunderholdning og lignende får du næppe behov for flere kræfter. Ønsker du at game i højt gear eller gøre brug af de mange produktivitets-muligheder, Tab S7 FE tilbyder, kan du godt ramme en mur.

Uden Wi-Fi 6 får du heller ikke den hurtigste webhastighed. Batteriet er stort og sikrer strøm til mange timer. For at få fuld kraft på opladningen, må du dog tilkøbe en 45W-oplader.

En stor trumf er den medfølgende S Pen samt Samsungs overdådige udvalg af pen-funktioner og apps til produktivitet, kreativitet, spil og meget andet. Det øger bruger-oplevelsen enormt og er i sig selv nok til at overveje Tab S7 FE.