Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

CES: Asus demonstrerer flere nye design-ideer for den bærbare pc

Asus er ikke bange for at prøve nye laptop-ideer af. Det fortsætter producenten med, viser præsentationen af nye produkter på CES-messen i Las Vegas.

Af Aksel Brinck, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Asus er ikke bange for at prøve nye laptop-ideer af. Det fortsætter producenten med, viser præsentationen af nye produkter på CES-messen i Las Vegas.

Asus udvikler traditionelle bærbare, men går indimellem mere til kanten med nye ideer end konkurrenterne. Et eksempel er Zenbook Duo. På CES-messen i Las Vegas, som slutter i dag, har Asus præsenteret en serie nye laptops, der rummer nye friske design-ideer. Den bærbare er bestemt ikke stivnet i en bestemt form.

Et eksempel på det mere "frække" design er Zenbook 17 Fold OLED (UX9702), se billedet foroven. Her har Asus arbejdet tæt sammen med Intel og BOE Technology Group for at bygge, hvad leverandøren kalder verdens første 17,3-tommer foldbare OLED-laptop.

Med Fold får man to OLED-skærme i én enhed: en stor 4:3 17,3-tommer 2,5 K berøringsskærm, der kan foldes på midten, så man får to 3:2 12,5-tommer 1920 x 1280 skærme.

Kombineret med Asus ErgoSense Bluetooth-tastatur og touchpad i fuld størrelse giver det foldbare design mulighed for, at den samme enhed er en pc, en bærbar computer og en tablet.

Computeren fås med 12. generation af Intels Core i7 U-Series-processorer. Der er to USB-C Thunderbolt 4-porte, som understøtter hurtig opladning af 75 Wh-batteriet og giver tilslutninger til eksterne skærme.

Zenbook 17 Fold OLED kommer på markedet i midten af 2022.

Bærbar til rumrejser

Blandt nyhederne fra Asus er også Zenbook 14X OLED Space Edition, en special-edition-maskine, som skal fejre 25-året for laptoppen Asus P6300's 600 dage lange rummission. Den er på låget udstyret med en ekstra 3,5" stor OLED-skærm, der viser beskeder og animationer.

Specifikationerne omfatter en 16:10-skærm, Intel Core i9 H-Series-processorer, 32 GB RAM, PCIe 4.0-ssd'er og WiFi 6E.

Tynd og let bærbar

Nævnes skal også den nye Zenbook 14 OLED, som er en kraftfuld, slank og let 14-tommer bærbar computer. Designet er moderne og indbydende med to nye farvemuligheder: Aqua Celadon og Ponder Blue.

Skærmen har det for tiden så populære 16:10-format, der i princippet giver lidt ekstra plads. På trods af sin kompakte størrelse – kun 16,9 mm tynd og 1,39 kilo tung – rummer chassiset, som er helt i aluminium, den seneste 12. generation af Intel Core-processorer med Intel Iris Xegraphics, op til 16 GB RAM, ultrahurtige PCIe 4.0-ssd'er, et langtidsholdbart 75 Wh-batteri og den nyeste Intel Wi-Fi 6E. Der er også et komplet sæt I/O-porte, inklusive to Thunderbolt 4 USB-C-porte. Lanceringstidspunkt og pris kendes endnu ikke.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere