Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Spejlreflekskameraet går nu mod den stille død

Canon vil ikke længere udvikle nye DSLR-kameraer. Og flere konkurrenter har for længst opgivet at satse på spejlreflekskameraet. Det spejlløse kamera er fremtiden.

Af Aksel Brinck, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Det er slut med nye DSLR-kameraer fra Canon. Den nyhed udløste Canons topdirektør Fujio Mitarai i den japanske avis Yomiuri Shimbun for nylig.

Det er næppe nogen pludselig beslutning, selvom man på Canons europæiske hjemmeside stadig kan finde en artikel, som lovpriser det digitale spejlreflekskamera under overskriften "Why the future's bright for DSLRs".

Canon er ikke alene om denne beslutning. Men for den japanske kameraproducents vedkommende må det så betyde, at kameraet EOS-1D X Mark III bliver det sidste. Serien Canon EOS-1 har nærmest været Canons adelsmærke, siden det første kamera i serien dukkede op i 1989.

Kameraet vil givetvis kunne købes og vil blive supporteret nogle år ud i fremtiden, men nye DSLR-kameraer fra Canon skal man ikke forvente.

Canon er ikke alene

Hvis man følger debatten inden for foto, kan man spore, at de fleste kameraproducenter har opgivet DSLR (bortset fra vist nok Ricoh/Pentax). Fremtiden tilhører det spejlløse digitalkamera, også kaldet systemkameraet. Det er lettere, mere kompakte og billigere at producere. Og så har teknologien nu generelt fået en kvalitet, som selv kritiske professionelle fotografer finder acceptabel.

Hele kameraindustrien er i krise. Mobiltelefonen har slugt størstedelen af consumer-markedet. Det er en stor luns af omsætningen. Så nu skal der fokuseres(!), og der skal spares. Kun kameraformater, som der virkelig er fremtid i, får en chance. Og det eneste marked som ikke er gået tilbage de senere år, er markedet for spejlløse kameraer.

Du vil stadig kunne købe DSLR-kameraer længe endnu. Men innovationen er gået i stå, og der kommer næppe mange opsigtsvækkende nyheder. Den digitale teknologi giver så mange andre muligheder, at det spejlløse kamera formentlig snart vil få DSLR-konkurrenterne til at virke håbløs gammeldags og som noget fra en svunden tid. Sådan synes de fleste kameraproducenter at ræsonnere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere