Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Nvidia fortsætter rejsen fra grafikkort mod tunge enterprise-løsninger

Med opkøb af en lille amerikansk virksomhed, Bright Computing, tager Nvidia endnu et kort, men vigtigt skridt mod en fremtid som leverandør til "tunge" it-løsninger.

Af Aksel Brinck, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Det er ikke mange år, siden Nvidia kun var kendt for sine gode grafikkort til computere. Ikke mindst gamerne var begejstrede kunder. Det er de nok stadig, men Nvidia har får mange nye kunder inden for den mere tunge del af it-landskabet. Virksomheden udvikler for eksempel AI-løsninger, men går nu også mere ind i netværksadministration.

Det sker med opkøbet af et privatejet amerikanske selskab, Bright Computing, som udvikler software, der kan automatisere opbygningen og styringen af klynger af Linux-servere, hvad enten disse er lokale, i skyen eller hybride.

Når aftalen er landet, vil Bright Computing blive integreret i Nvidia, som dermed tager endnu et skridt i retning af at blive en troværdig leverandør til enterprise-løsninger i stor skala.

Bright Computing har kunder som Boeing, NASA og Siemens. Nvidia har tidligere trukket på Bright Computing, når store højhastighedscentre, HPC-løsninger, skulle opbygges for selskabets kunder, men nu bliver den opkøbte virksomhed helt integreret i Nvidia, der så ikke længere skal tilkøbe ydelserne.

En blandet butik

"Nvidia vil kombinere (softwaren, red.) Bright Cluster Manager med vores kompetencer inden for systemsoftware, så det er nemmere at opkøbe, opbygge og drive HPD-datacentre og på den måde skabe en langt mere lys fremtid for HPC, kommenterer Charlie Boyle, som er vice president and general manager i Nvidia DGX Systems og tilføjer:

"Det vil hjælpe Nvidia med at demokratisere HPC og sætter fart på enterprise-computing."

Der er ikke så mange flere detaljer, da Bright Computing er et privatejet selskab. Prisen er heller ikke kendt. Men dette opkøb og andre tidligere er gradvist ved at ændre opfattelsen af Nvidia. Grafikkortene kan man stadig købe (hvis ikke markedet er støvsuget på grund af kryptovaluta-minedrift), men nu er der endnu en meget anderledes vare på hylderne. Det er en vidtfavnende butik, så mon Nvidia snart bliver splittet op i flere mindre, men mere fokuserede virksomheder? Det vil tiden vise.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere