Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Nvidia fortsætter rejsen fra grafikkort mod tunge enterprise-løsninger

Med opkøb af en lille amerikansk virksomhed, Bright Computing, tager Nvidia endnu et kort, men vigtigt skridt mod en fremtid som leverandør til "tunge" it-løsninger.

Af Aksel Brinck, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Det er ikke mange år, siden Nvidia kun var kendt for sine gode grafikkort til computere. Ikke mindst gamerne var begejstrede kunder. Det er de nok stadig, men Nvidia har får mange nye kunder inden for den mere tunge del af it-landskabet. Virksomheden udvikler for eksempel AI-løsninger, men går nu også mere ind i netværksadministration.

Det sker med opkøbet af et privatejet amerikanske selskab, Bright Computing, som udvikler software, der kan automatisere opbygningen og styringen af klynger af Linux-servere, hvad enten disse er lokale, i skyen eller hybride.

Når aftalen er landet, vil Bright Computing blive integreret i Nvidia, som dermed tager endnu et skridt i retning af at blive en troværdig leverandør til enterprise-løsninger i stor skala.

Bright Computing har kunder som Boeing, NASA og Siemens. Nvidia har tidligere trukket på Bright Computing, når store højhastighedscentre, HPC-løsninger, skulle opbygges for selskabets kunder, men nu bliver den opkøbte virksomhed helt integreret i Nvidia, der så ikke længere skal tilkøbe ydelserne.

En blandet butik

"Nvidia vil kombinere (softwaren, red.) Bright Cluster Manager med vores kompetencer inden for systemsoftware, så det er nemmere at opkøbe, opbygge og drive HPD-datacentre og på den måde skabe en langt mere lys fremtid for HPC, kommenterer Charlie Boyle, som er vice president and general manager i Nvidia DGX Systems og tilføjer:

"Det vil hjælpe Nvidia med at demokratisere HPC og sætter fart på enterprise-computing."

Der er ikke så mange flere detaljer, da Bright Computing er et privatejet selskab. Prisen er heller ikke kendt. Men dette opkøb og andre tidligere er gradvist ved at ændre opfattelsen af Nvidia. Grafikkortene kan man stadig købe (hvis ikke markedet er støvsuget på grund af kryptovaluta-minedrift), men nu er der endnu en meget anderledes vare på hylderne. Det er en vidtfavnende butik, så mon Nvidia snart bliver splittet op i flere mindre, men mere fokuserede virksomheder? Det vil tiden vise.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere