Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Ny guide skal gøre IoT sikkert – hjælp til små og mellemstore virksomheder

Danske virksomheder investerer store beløb i forbundne enheder, og nu er der kommet en guide fra Dansk Standard, der skal hjælpe med til at gøre dem mere robuste over for cyberangreb.

Af Lars Bennetzen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Det er ikke kun i danske hjem, at stadigt flere enheder bliver forbundet til internettet.

Det sker også i danske virksomheder, og dermed bliver der åbnet nye måder, hvorpå cyberangreb kan ramme virksomheder.

Overblik over standarder

Det kan være svært at få overblik over, hvilke standarder der er på området, som kan hjælpe virksomhederne. Derfor har Dansk Standard, i samarbejde med Alexandra Instituttet og Force Technology udarbejdet en guide til de virksomheder, der arbejder med IoT-løsninger. Guiden skal hjælpe dem med at prioritere cybersikkerheden og få et overblik over hvilke standarder der kan hjælpe dem.

I en pressemeddelelse fortæller Jeppe Pilgaard Bjerre, specialist hos Force Technology, at det er nødvendigt at højne sikkerheden i produkter bredt.

”Den her type produkter er et udsat mål for cyberangreb, og vi har de seneste år set mange eksempler, hvor hackere for eksempel har fået adgang til følsomme data eller til regnekraften i større mængder af de her enheder, og dermed kunnet lægge store virksomheder ned,” siger Jeppe Pilgaard Bjerre.

En fjerdedel har IoT

Selvom næsten en fjerdedel af de danske virksomheder, ifølge Dansk Standard, anvender IoT, så er der ikke det store kendskab til, hvad der findes af standarder med fokus på cybersikkerhed i IoT-produkter og -løsninger.

”Det kan betyde, at virksomheder skyder langt over eller under målet for et passende sikkerhedsniveau, hvilket også kan medføre et spild af ressourcer,” skriver Michael Bladt Stausholm, Senior Security Architect hos Alexandra Instituttet i pressemeddelelsen.

Målet med guiden er at give danske virksomheder, specielt de små og mellemstore, en hjælp til at gøre det lettere at få sat system i cybersikkerheden ved IoT-produkter – ved at give et overblik over de væsentligste europæiske og internationale standarder på området.

Samtidig er det også håbet for folkene bag guiden, at flere danske smv’er, ved hjælpe af guiden kan højne cybersikkerheden, når de bruger IoT i deres virksomhed.

Dansk Standard oplyser, at guiden giver overblik over de væsentligste europæiske og internationale standarder for cybersikkerhed i produkter.

Guiden er gratis og kan hentes her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere