Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Audeze LCD-1: Til den kompromisløse

Giv denne hovedtelefon en god mikrofon.

Af Torben Okholm, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Separate mikrofoner som tilkøb er blevet almideligt. De er billige og ofte af høj kvalitet, og der er ikke længere nogen grund til at affinde sig med svage headset-mikrofoner.
Samtidig giver det adgang til en verden af audiofile hovedtele-foner, og det indebærer, at den fremragende Audeze LCD-1 er oplagt til pc-gaming.

Vi elsker planarmagnetiske enheder og sætter dem langt højere end de dynamiske enheder, som er standard for de fleste headset. Og Audeze LCD-1’s åbne konstruktion matcher den ultradetaljerede lyd fra en planarmagnetisk enhed.

Til gengæld skal du være tålmodig. Det tager et stykke tid at varme disse enheder op – måske 16-20 timers brug – og indtil da kan lyden være lidt skarp. Men de modnes som ædel vin, og herefter bliver lyden vidunderlig varm og fyldig – men stadig tilpas detaljeret og præcis. Den storslåede konstruktion og høj kvalitet gør dog headsettet til testens dyreste, og det er et minus.