Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Mesh-netværk med ekstra båndbredde til hjemmekontoret

Den lille virksomhed og hjemmekontoret har brug for stadig bedre og mere stabile netværk, og det lover et nyt system fra Netgear.

Af Lars Bennetzen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Corona-pandemien har gjort hjemmekontoret stadig mere populært, og der dukker stadig flere små virksomheder op i Danmark. Det har skabt et behov for netværkssystemer, der både kan sikre et godt og stabilt netværk, som er enkelt at installere og vedligeholde, og ikke mindst et, der kan tåle at stå fremme til daglig beskuelse.

Netgear, der står bag Orbi-brandet, har lige sendt et helt nyt netværkssystem på gaden, Orbi Quad-band Mesh Wifi 6E, et system der, som navnet antyder, sammenkobler 6 GHz WiFi og quad-band-teknologien – og som tilmed giver adgang til det nye 6 GHz-bånd.

Netgear oplyser, at det skulle sikre både hurtigere internethastighed til flere samtidige enheder og sikre mindre interferens og ventetid.

Trafikpropper på netværket

Netværksforbruget er steget markant, både når vi er på arbejde eller hjemme, vi streamer, deltager i videomøder og -konferencer, og alt tyder på at det forbrug kun vil stige i løbet af de næste år. Derfor vurderer Netgear, at mange vil tage den nye 6E-standard med det frie 6vGHz-bånd til sig.

Orbi Quad-Band WiFi 6E bygger på Netgears topmodel, Orbi Tri-Band WiFi 6, men har altså fået tilføjet det helt nye 6 GHz-bånd. Dette bånd tilføjer et ekstra Wi-Fi-frekvensspektrum til at håndtere multi-gigabit -hastigheder på nye smartphones og bærbare computere uden forstyrrelser fra andre enheder på de eksisterende 2,4 GHz- og 5 GHz-bånd.

Netgear forklarer, at enheder, der kører på 2,4 eller 5 GHz-båndene vil opleve en forbedring af dækningen og øgede hastigheder på op til 30 procent med det nye system.

Endelig oplyser Netgear, at dette er branchens første quad-band Wi-Fi 6E-system, og at det er udstyret med en internetforbindelse der understøtter op til 10 gigabit.

Prisen ligger på 18.490 kroner inklusive moms for en pakke med en router og to satellitter, og så kan ekstra satellitter købes for 7490 kroner pr. styk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere