Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Mesh-netværk med ekstra båndbredde til hjemmekontoret

Den lille virksomhed og hjemmekontoret har brug for stadig bedre og mere stabile netværk, og det lover et nyt system fra Netgear.

Af Lars Bennetzen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Corona-pandemien har gjort hjemmekontoret stadig mere populært, og der dukker stadig flere små virksomheder op i Danmark. Det har skabt et behov for netværkssystemer, der både kan sikre et godt og stabilt netværk, som er enkelt at installere og vedligeholde, og ikke mindst et, der kan tåle at stå fremme til daglig beskuelse.

Netgear, der står bag Orbi-brandet, har lige sendt et helt nyt netværkssystem på gaden, Orbi Quad-band Mesh Wifi 6E, et system der, som navnet antyder, sammenkobler 6 GHz WiFi og quad-band-teknologien – og som tilmed giver adgang til det nye 6 GHz-bånd.

Netgear oplyser, at det skulle sikre både hurtigere internethastighed til flere samtidige enheder og sikre mindre interferens og ventetid.

Trafikpropper på netværket

Netværksforbruget er steget markant, både når vi er på arbejde eller hjemme, vi streamer, deltager i videomøder og -konferencer, og alt tyder på at det forbrug kun vil stige i løbet af de næste år. Derfor vurderer Netgear, at mange vil tage den nye 6E-standard med det frie 6vGHz-bånd til sig.

Orbi Quad-Band WiFi 6E bygger på Netgears topmodel, Orbi Tri-Band WiFi 6, men har altså fået tilføjet det helt nye 6 GHz-bånd. Dette bånd tilføjer et ekstra Wi-Fi-frekvensspektrum til at håndtere multi-gigabit -hastigheder på nye smartphones og bærbare computere uden forstyrrelser fra andre enheder på de eksisterende 2,4 GHz- og 5 GHz-bånd.

Netgear forklarer, at enheder, der kører på 2,4 eller 5 GHz-båndene vil opleve en forbedring af dækningen og øgede hastigheder på op til 30 procent med det nye system.

Endelig oplyser Netgear, at dette er branchens første quad-band Wi-Fi 6E-system, og at det er udstyret med en internetforbindelse der understøtter op til 10 gigabit.

Prisen ligger på 18.490 kroner inklusive moms for en pakke med en router og to satellitter, og så kan ekstra satellitter købes for 7490 kroner pr. styk.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere