Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Spotify i modvind: Store stjerner fjerner musik i protest mod corona-misinformation

Neil Young og flere andre af rockmusikkens store stjerner har fjernet deres musik fra Spotify i protest mod, at streamingtjenesten lægger platform til en kontroversiel podcast med vaccineskeptiske Roe Rogan.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

I sidste uge erklærede Neil Young, at det var ham eller Joe Rogan. Spotify måtte tage stilling til, hvem de ønskede at beholde på deres platform. Neil Young ønskede ikke at udstille sin musik samme sted, som Roe Rogan fik talerør til sin enormt populære men også yderst vaccineskeptiske podcast "The Joe Rogan Experience". Neil Young mener, at den ved at dele falske informationer, er medvirkende til at mennesker dør.

Protesten vokser

I første omgang valgte Spotify at beholde Roe Rogan og acceptere at Neil Young fjernede sin musik. I løbet af weekenden har flere store rockikoner sluttet sig til Neil Youngs protest og fjernet deres musik fra Spotify. Det gælder indtil videre Joni Mitchell, der sammen med Neil Young var en vigtigt del af 60'erne og 70'ernes amerikanske folk- og rockscene. På hendes hjemmeside erklærer hun, at hun står sammen med Neil Young. Nils Lofgren, der udover en større solokarriere også har spillet sammen med både Neil Young og Bruce Springsteen, har ligeledes meldt ud, at han vil fjerne sin musik fra Spotify. Det samme har Peter Frampton, der også hører til blandt de store ikoner med rod tilbage i 60'erne og 70'ernes rockmiljø.

Den britiske sanger James Blunt, som de fleste nok først og fremmest husker for hittet "You're beautiful", forsøger med den omvendte strategi. I et mere humoristisk anlagt tweet, truer han med at vil udgive ny musik på Spotify, hvis ikke de fjerner Joe Rogan:

https://twitter.com/JamesBlunt/status/1487364023003844610?s=20&t=WY21gOTe-GdCgH_CgOLecA

Vil mærke corona-relateret indhold

Selvom Spotify ikke har fjernet Joe Rogans podcast og tilsyneladende heller ikke har til hensigt at gøre det, er al postyret ikke prellet af på svenske Daniel Ek, som er direktør for Spotify. Han siger ifølge nyhedsbureaet AFP, at man nu "[...] arbejder på at tilføje information om indholdet af ethvert podcast-afsnit, der indeholder en diskussion om covid-19."

Spotify ødelægger kunsten

Efter at Neil Youngs musik er fjernet fra Spotify skriver han på sin hjemmeside, at han føler sig lettet. Ikke blot på grund af Joe Rogan-kontroversen, men også fordi, at Spotify har den værste lydkvalitet i branchen. På Spotify betaler man for den fulde oplevelse, men musikken er skåret ned til 5 procent af den oprindelige kvalitet. Til sammenligning fremhæver han at Apple Music, Qobuz og Amazon nu kan levere musikken i 100 procent af sin kvalitet. Han går så langt som at sige, at "If you are supporting Spotify, you are destroying an artform."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere