Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Spotify i modvind: Store stjerner fjerner musik i protest mod corona-misinformation

Neil Young og flere andre af rockmusikkens store stjerner har fjernet deres musik fra Spotify i protest mod, at streamingtjenesten lægger platform til en kontroversiel podcast med vaccineskeptiske Roe Rogan.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

I sidste uge erklærede Neil Young, at det var ham eller Joe Rogan. Spotify måtte tage stilling til, hvem de ønskede at beholde på deres platform. Neil Young ønskede ikke at udstille sin musik samme sted, som Roe Rogan fik talerør til sin enormt populære men også yderst vaccineskeptiske podcast "The Joe Rogan Experience". Neil Young mener, at den ved at dele falske informationer, er medvirkende til at mennesker dør.

Protesten vokser

I første omgang valgte Spotify at beholde Roe Rogan og acceptere at Neil Young fjernede sin musik. I løbet af weekenden har flere store rockikoner sluttet sig til Neil Youngs protest og fjernet deres musik fra Spotify. Det gælder indtil videre Joni Mitchell, der sammen med Neil Young var en vigtigt del af 60'erne og 70'ernes amerikanske folk- og rockscene. På hendes hjemmeside erklærer hun, at hun står sammen med Neil Young. Nils Lofgren, der udover en større solokarriere også har spillet sammen med både Neil Young og Bruce Springsteen, har ligeledes meldt ud, at han vil fjerne sin musik fra Spotify. Det samme har Peter Frampton, der også hører til blandt de store ikoner med rod tilbage i 60'erne og 70'ernes rockmiljø.

Den britiske sanger James Blunt, som de fleste nok først og fremmest husker for hittet "You're beautiful", forsøger med den omvendte strategi. I et mere humoristisk anlagt tweet, truer han med at vil udgive ny musik på Spotify, hvis ikke de fjerner Joe Rogan:

https://twitter.com/JamesBlunt/status/1487364023003844610?s=20&t=WY21gOTe-GdCgH_CgOLecA

Vil mærke corona-relateret indhold

Selvom Spotify ikke har fjernet Joe Rogans podcast og tilsyneladende heller ikke har til hensigt at gøre det, er al postyret ikke prellet af på svenske Daniel Ek, som er direktør for Spotify. Han siger ifølge nyhedsbureaet AFP, at man nu "[...] arbejder på at tilføje information om indholdet af ethvert podcast-afsnit, der indeholder en diskussion om covid-19."

Spotify ødelægger kunsten

Efter at Neil Youngs musik er fjernet fra Spotify skriver han på sin hjemmeside, at han føler sig lettet. Ikke blot på grund af Joe Rogan-kontroversen, men også fordi, at Spotify har den værste lydkvalitet i branchen. På Spotify betaler man for den fulde oplevelse, men musikken er skåret ned til 5 procent af den oprindelige kvalitet. Til sammenligning fremhæver han at Apple Music, Qobuz og Amazon nu kan levere musikken i 100 procent af sin kvalitet. Han går så langt som at sige, at "If you are supporting Spotify, you are destroying an artform."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere