Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Mark Zuckerberg truer med at lukke Facebook og Instagram i Europa

Hvis europæiske brugerdata ikke må behandles på amerikanske servere, vil Mark Zuckerberg lukke helt ned for Facebook og Instagram i Europa. Sådan lyder det i modervirksomheden Metas seneste kvartalsrapport.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Rammerne for udveksling af personoplysninger til kommercielle formål mellem EU og USA er under granskning. EU-domstolen mener ikke, at de amerikanske myndigheders sikring af brugerdata er forenelige med GDPR-reglerne i EU. Derfor blev Privacy Shield-ordningen, den daværende lovgivningsramme for dataoverførsler mellem EU og USA, erklæret ugyldig i 2020.

En ny lovgivningsramme er endnu ikke på plads. Myndigheder i EU og i USA arbejder fortsat på en løsning. Hvis den nye ramme ikke giver Meta, modervirksomheden bag Facebook og Instagram, mulighed for at lagre og bearbejde europæiske brugerdata på amerikansk lokaliserede servere, som de har gjort hidtil, ser virksomheden sig nødsaget til at lukke sine tjenester i Europa.

Transatlantisk dataoverførsel er essentielt

Truslen optræder i Metas seneste kvartalsrapport til Securities and Exchange Commission.

»Hvis ikke der nås til enighed om en ny ramme for transatlantisk dataoverførsel, og vi ikke længere kan opretholde alternative måder til at overføre data fra Europa til USA, vil vi sandsynligvis ikke være i stand til at tilbyde vores produkter og services, herunder Facebook og Instagram, i Europa,« skriver Meta i rapporten, ifølge mediet City A.M.

Kilde: Jyllands-Posten
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere