Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Billig iPhone med Apples stærkeste mobilprocessor

Den nye iPhone SE er udstyret med A15 Bionic-chip, 5G, bedre batteritid, forbedret holdbarhed og kamera med avancerede funktioner som Smart HDR 4, Fotostil og Deep Fusion.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

“iPhone SE har været et utroligt populært valg blandt mange eksisterende kunder og også nye iPhone-kunder takket være dens ikoniske design, suveræne ydeevne og overkommelige pris. I år har vi udviklet den stærkeste og mest holdbare iPhone SE nogensinde med bedre batteritid takket være A15 Bionic – det er den samme chip, som vi bruger i iPhone 13-modellerne, og den åbner også op for avancerede kamerafunktioner som Smart HDR 4, Fotostil og Deep Fusion,” udtaler Kaiann Drance, Apples Vice President of Worldwide iPhone Product Marketing. “Og 5G på iPhone SE betyder, at brugerne får hurtigere downloads og overførsler, videostreaming i højere kvalitet, interaktivitet i realtid i apps og meget mere. Det er kun Apple, der kan levere den seneste generation af teknologi og ydeevne til denne pris.”

"Ikonisk design" med 4,7" skærm

Apple kalder det ikonisk, vi fristet til at kalde det oldgammelt og forældet. iPhone SE bygger på det design, der blev introduceret med iPhone 6 i 2014 og som hos topmobilerne blev afløst et rammeløst storskærmsdesign med iPhone X i 2017.

Der er således store rammer i top og bund omkring den lille 4,7" skærm, og der er også stadig en fysisk hjemknap med Touch ID.

Glasset er dog opdateret, så skærm og bagside er lige så holdbare, som de nyeste iPhones, mens rammen er skabt i aluminium af flykvalitet. Ud over at være IP67-klassificeret som vand- og støvafvisende er iPhone SE designet til at beskytte mod stænk.

Den ultimative smartphone-chip

Den ultrahurtige A15 Bionic-chip, som blev lanceret med iPhone 13, kommer nu også til iPhone SE og gør næsten alle dele af brugeroplevelsen endnu bedre, fra hurtig åbning af apps til nem håndtering af krævende opgaver. A15 Bionic har en stærk 6-core CPU – den hurtigste CPU i en smartphone – med to højtydende kerner og fire højeffektive kerner, som gør iPhone SE op til 1,8 gange hurtigere end iPhone 8.

Med en 16-core Neural Engine, der kan foretage 15,8 billioner handlinger i sekundet, får man hurtigere maskinlæringsberegninger til tredjepartsapps, og det betyder også, at iPhone SE kan rumme funktioner som Livetekst i Kamera-appen med iOS 15 og diktering på enheden.

Selv med sin kompakte formfaktor og nye teknologier som 5G har iPhone SE længere batteritid end den forrige generation og ældre 4,7" iPhone-modeller. iPhone SE er kompatibel med Qi-opladere til trådløs opladning og understøtter hurtig opladning.

Ny kameraoplevelse

iPhone SE har et helt nyt kamerasystem med power fra A15 Bionic-chippen. Det omfatter et 12 MP vidvinkelkamera med en blændeåbning på ƒ/1,8, så man kan bruge Smart HDR 4, Fotostil, Deep Fusion og Portræt-funktion.

Smart HDR 4 blev lanceret med iPhone 13 Pro og iPhone 13 og bruger intelligent segmentering til at justere farver, kontrast og støj på motivet i forhold til baggrunden. Det sikrer blandt andet, at ansigterne har den rigtige eksponering under svære lysforhold, og at hver person i billedet renderes separat med forskellige justeringer, der er optimeret til lys og hudtone for hver enkelt person.

Med Fotostil kan brugerne anvende deres personlige fotoindstillinger på alle billeder og stadig få gavn af Apples avancerede billedbehandling. Forudindstillede og tilpassede indstillinger fungerer på tværs af scener og motiver. I modsætning til et enkelt filter benytter de intelligente funktioner til at justere forskellige dele af billedet korrekt for at sikre, at man bevarer vigtige elementer som f.eks. forskellige hudtoner.

Deep Fusion bruger maskinlæring til at udføre billedbehandling pixel for pixel for at optimere strukturer, detaljer og støj i alle dele af billedet. Billedsignalprocessoren i A15 Bionic giver markant bedre videoer med reduceret støj, især i svagt lys, samt bedre hvidbalance og mere naturtro hudtoner.

5G kommer til iPhone SE

Med iOS 15 baner SharePlay på 5G vejen for spændende fælles oplevelser såsom at se synkroniserede HDR-film eller TV-programmer sammen med vennerne i et FaceTime-opkald. Og den intelligente Smart Data-funktion sparer på batteritiden ved automatisk at skifte iPhone til LTE, når der ikke er brug for 5G-hastigheder. 5G-dækning udbygges konstant over hele verden, og ved årets udgang vil der være mere end 200 udbydere i over 70 lande og områder, som understøtter 5G.

Leveres med iOS 15

iOS 15 gør iPhone-oplevelsen endnu bedre med flere måder at holde forbindelsen på, effektive opdateringer, der hjælper brugerne med at fokusere og udforske ting, samt intelligente funktioner til at få mere fra hånden med iPhone. Nu føles FaceTime-opkald mere naturlige med rumlig lyd og en ny Portræt-funktion, SharePlay giver brugerne en ny måde at dele oplevelser med venner og familie på under et FaceTime-opkald, fokusfunktionen hjælper brugerne med at undgå distraherende elementer, notifikationer er blevet redesignet, og Livetekst bruger enhedens indbyggede intelligens til at genkende tekst på et billede og giver brugerne mulighed for at udføre handlinger via teksten. Apple Kort rummer spændende måder at navigere og udforske verden på med en tredimensionel oplevelse til bykørsel og vejvisning til fods i augmented reality. Vejr er nydesignet med kort på fuld skærm og mere grafiske visninger af data, Wallet understøtter nøgler til hjemmet og id-kort, og anonymitetsindstillinger i Siri, Mail og flere andre steder i systemet giver yderligere beskyttelse af brugerens oplysninger.

iPhone SE og miljøet

Ligesom iPhone 13 Pro og iPhone 13 er iPhone SE designet med henblik på at påvirke miljøet så lidt som muligt. iPhone SE er fremstillet af genanvendte materialer, herunder 100 % genanvendte sjældne jordarter i magneterne i Taptic Engine såvel som i lydmagneterne, 100 % genanvendt wolfram i Taptic Engine og 100 % genanvendt tin i hovedbundkortets lodning. Nydesignet emballage overflødiggør den udvendige plastindpakning og bringer dermed Apple tættere på målet om helt at undgå plast i al emballage inden 2025. iPhone SE overholder Apples høje standarder for energieffektivitet og er fortsat fri for adskillige skadelige stoffer.

Apples globale drift er i dag CO2-neutral, og målsætningen er, at hele virksomheden skal være klimaneutral inden 2030, hvilket omfatter forsyningskæderne til produktion og alle produktlivscyklusser. Det betyder, at alle solgte Apple-enheder vil være 100 procent CO2-neutrale – hele vejen fra fremstilling af komponenter, samling og transport til kundernes brug, opladning, genbrug og materialegenvinding.

Priser og tilgængelighed

iPhone SE fås i modeller med 64 GB, 128 GB og 256 GB i farverne midnat, stjerneskær og (PRODUCT)RED fra 3.999 kroner. Den forudbestilles fra fredag den 11. marts kl. 14.00 dansk tid, og den vil være tilgængelig fra fredag den 18. marts.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere