Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Techsmarte møbler gavner miljøet

Takket være en NFC-chip bygget ind i Wehlers nye møbler, kan ejeren se, hvor plastmaterialet er samlet op, hvornår stolen er produceret, og hvornår den blev solgt. Det gør den bæredygtige mere transparent for køberen.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Wehlers ECO-system er et nyt koncept, som for første gang giver danske forbrugere fuld indsigt i møblets historik. ECO-system består af en chip, som er monteret i møblet. Ved at anvende NFC-funktionen i en mobiltelefon får du adgang til en unik webside med en række oplysninger om præcis den stol, du har købt.

Wehlers møbelkollektion er lavet af recirkulerede materialer. Eksempelvis er sæde og ryg på R.U.M stolen lavet af 96 procent fiskenet, der er samlet ind i verdenshavene og R.U.M. Original E-affald har sæde og ryg af 96 procent genanvendt affald fra elektronikindustrien.

Se møblets historik

Med Wehlers ECO-system kan du se, hvor plastmaterialet i netop den stol, du sidder på, er samlet op - og hvornår. Du kan se, hvornår stolen er produceret, og hvornår den blev solgt. Hvis du sælger stolen, kan du overføre ejerskabet til den nye ejer, og dermed kan du følge din stols historik og den bæredygtige rejse, den gennemgår.

“Wehlers Eco-system giver køberen en indsigt i deres møbel, som er helt enestående. I stedet for at tale om bæredygtighed for den samlede produktion, tager vi den cirkulære tanke til et nyt niveau, hvor alle kan følge det enkelte produkt. Det er en unik dokumentation af vores mission: at genanvende, genbruge og reparere for at sikre, at det plast, vi samler ind, aldrig ender i havene igen,” siger stifter af Wehlers Henrik Holm.

En sideeffekt af Wehlers ECO-system er derfor, at din stol har en indbygget tyverisikring, fordi du med din mobiltelefon øjeblikkelig kan se, om sælgeren i virkeligheden er ejer af stolen - eller om der er tale om et kopiprodukt.

Sikrer transparens

Teknologien bag Wehlers ECO-system er skabt af den danske iværksættervirksomhed MiCollect, der udvikler teknologiske løsninger til en mere bæredygtig industri.

“MiCollect ønsker at sikre transparens på produkter, der kan understøtte øget genanvendelse og længere produktlevetider samt at undgå greenwashing. Løsningen, vi har skabt for Wehlers, er et bevis på dette. Fuld transparens for Wehlers R.U.M. stole, der netop er, som Wehlers siger: Et ECO-system, der fungerer og sikrer jordens ressourcer for fremtidige generationer. En cirkulær forretningsmodel,” siger direktør og medstifter af MiCollect Merete Skov Pedersen.

På nuværende tidspunkt er teknologien etableret på R.U.M-kollektionen, og den vil i løbet af den nærmeste fremtid blive udrullet til Wehlers øvrige produkter.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere