Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Her bliver it-afdelingen sparet for at gendanne slettede filer

It-afdelinger bruger alt for meget tid på at gendanne fejlagtigt slettede filer. En backup-løsning kan flytte dette arbejde væk fra de dyre medarbejdere i it-afdelingen.

Af Lars Bennetzen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Microsoft 365 er den mest udbredte cloud-løsning i danske virksomheder, og de er i stigende afhængige af at kunne bruge denne tjeneste. Men selvom data bliver opbevaret i Microsoft 365-skyen, så betyder det ikke, at der tages backup af dem. Det er stadig op til virksomheder, som benytter denne cloud-løsning, selv at tage backup.

Veeam Software har specialiseret sig backup-løsninger til blandt andet Microsoft 365 og netop lanceret version seks af Veeam Backup for Microsoft 365. Hensigten med den nye version er især at spare tid, når data skal genskabes.

Data gendannes med selvbetjening

Ifølge Veeam er tilfældig sletning af filer en af de vigtigste årsager til genskabelse af data. Og it-afdelingerne bruger alt for meget tid på at lede efter og gendanne data, der er blevet slettet ved et tilfælde.

I Veeam Backup for Microsoft 365 v6 er der nu kommet en selvbetjeningsportal, der gør, at it-afdelingen kan uddelegere ansvaret for at genskabe e-mails, filer og mere fra en central lokalitet.

It-afdelingen skal ikke involveres

Det betyder, at en fejlagtig sletning af data fra en brugers side ikke længere behøver at inddrage it-afdelingen og dermed binde medarbejderes kostbare tid på trivielle opgaver. I stedet kan opgaven uddelegeres til en gruppe af ”restore”-operatører, uden at man giver gruppen adgang til backup-serveren. Hermed bliver der sparet tid, og sikkerheden holdes stadig høj.

Behovet for at gemme data stiger hele tiden, og det stiller stadig større krav om backup af data off-site. Derfor har Veeam også tilføjet funktionen ”Backup copy” til skytjenester som Amazon S3 Glacier, Glacier Deep Archive og Azure Archive. Den ekstra backup-kopi lægges i et langtidslager.

Veeam Backup for Microsoft 365 er rettet mod alle it-afdelinger, der bruger Microsoft 365, og er i handlen nu.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere