Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Seagate FireCuda Gaming SSD: Stilsikkert gamingdrev

Designet er toptjekket, og der er fuld fart på dette drev, som dog kun er for de rigeste gamere.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

At det er et gamingdrev afslører den lysende LED-stribe indlejret øverst i drevet. Designet er dog ikke hidsigt på samme måde, som man kan opleve med andet gaminggrej.

Drevet er tværtimod særdeles stilsikkert i sit minimalistiske, kantede ydre, der med LED-lyset slukket kan gøre sig sammen med den mest designlækre laptop. For lyset kan heldigvis slukkes - via Seagates Toolkit-software - ligesom det kan indstilles til at lyse og blinke i alverdens farver.

Høj hastighed

Der følger USB-C til USB-C kabel med. Det er det. Drevet er baseret på NVMe-standarden og understøtter USB 3.2 gen. 2x2. Det betyder, at man, ifølge Seagate, kan opnå hastigheder på op til 2000 MB/s, og det er faktisk slet ikke helt ved siden af. I CrystalDiskMark lander vi på 2000 MB/s i læsehastighed og 2011 MB/s i skrivehastighed.

Tilfældige operationer er betydelig langsommere, men stadig i den rigtig gode ende med 231 MB/s i læsning og 270 MB/s i skrivning. Responstiden skuffer dog en smule. Ydelsen fejler således intet, men stabiliteten kan potentielt blive et problem.

Seagate advarer om pludselige frakoblinger under store filoverførsler. Det oplevede vi ikke, men derimod fik vi fejlmelding, hver gang vi forsøgte at opdatere drevet via det ellers udmærkede Toolkit-program.

Den slags småproblemer er svære at leve med, når drevet sælges til en pris, hvor alt burde spille.