Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Samsung Galaxy S21 FE: En topmobil skåret ind til benet

Galaxy S21 FE giver dig det vigtigste fra Samsungs topmobiler til en mere overkommelig pris.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Med Fan Edition-konceptet lader Samsung sine mest dedikerede brugere udpege favoritegenskaber fra producentens topmobiler, som så koges ned i en mobil, der leverer det bedste til billigere penge.

Galaxy S21 FE er i bund og grund en Galaxy S21 med de mest ekstravagante egenskaber skrællet af. Bagsiden er plast i stedet for Gorilla Glass, og det er for så vidt helt fint for os. Plast er let, slidstærkt og behageligt at holde på.

En skærm i verdensklasse

På skærmen får du den nyeste type Gorilla Glass og Dynamic Amoled 2X-teknologi, som selv skifter opdateringsfrekvens afhængigt af indholdet, helt op til 120 Hz. Det er en skærm i absolut verdensklasse, og den ledsages af en Snapdragon 888-processor, som yder fortrinligt. Det 4500 mAh store batteri klarer snildt en dag og oplades relativt hurtigt ved 25 W; dog langt fra så hurtigt som rivalen fra Xiaomi.

Førsteklasses kamera

Kamerakonfigurationen er identisk med Galaxy S21, dog med lavere opløsning i telekameraet og med video begrænset til 4K, 60 fps. Det er et kompromis, de fleste kan leve med, og måske ikke engang vil bemærke. Med 3x optisk zoom og bred vidvinkel er alsidigheden stor, og takket været stabil optisk billedstabilisering, effektiv autofokus og lysstærke sensorer er kvaliteten generelt rigtig høj.

Mobilen introducerer et par nye fotofeatures, herunder muligheden for at fjerne objekter i billedet, efter det er skudt. Det kræver en ensartet baggrund, men så kan det faktisk fungere ganske udmærket. Frontkameraet har hele 32 MP og leverer nydelige selfies. Med Galaxy S21 FE er det lykkedes på fineste vis at skære ind til benet, så man får en førsteklasses mobiloplevelse uden at betale en overvældende pris.