Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Vanvittig ydelse: Ny Intel-processor rammer 7,45 GHz

Det er lykkedes at overclocke Intels nye topprocessor, Core i9-12900KS, til ekstrem hastighed.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Det nye flagskib, Intel Core i9-12900KS er i forvejen en chip med imponerende hastighed. Fra fabrikken er den nye Special Edition-processor i stand til at yde 5,5 GHz med turbo boost og 3,4 GHz som grundfrekvens (standardudgaven leverer 5,2 GHz / 3,2 GHz).

Den kan imidlertid presses langt højere, hvis man tager de rette midler i brug. En overclocker, som går under navnet TSAIK har, ved hjælp af flydende nitrogen, opnået ikke mindre end 7450,62 MHz med processoren.

Tæt på rekorden

Præstationen blev postet på det dedikerede overclocking-forum HWbot, hvor det ligeledes fremgik at man til bedriften havde anvendt et MSI MEG Unify-X bundkort.

Selvom 7,45 GHz er ret vildt, er det ikke rekorden. Den ligger på 7,6 GHz og blev opnået med en standard 12900K-processor. 12900KS er der dog stadig meget ny, så der er god chance at den inden længe vil kunne toppe denne præstation.


Bygger du selv computere og er interesseret i få inspiration til dit næste byggeprojekt?
Magasinet AOD bringer masser af artikler om byg selv-pc’er, cpu’er, gpu’er, ram-moduler og cpu-kølere.
Få et nyt magasin hver tredje uge med tests og indsigtsartikler – prøv tre numre for 1,- kr.


 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere