Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Vanvittig ydelse: Ny Intel-processor rammer 7,45 GHz

Det er lykkedes at overclocke Intels nye topprocessor, Core i9-12900KS, til ekstrem hastighed.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Det nye flagskib, Intel Core i9-12900KS er i forvejen en chip med imponerende hastighed. Fra fabrikken er den nye Special Edition-processor i stand til at yde 5,5 GHz med turbo boost og 3,4 GHz som grundfrekvens (standardudgaven leverer 5,2 GHz / 3,2 GHz).

Den kan imidlertid presses langt højere, hvis man tager de rette midler i brug. En overclocker, som går under navnet TSAIK har, ved hjælp af flydende nitrogen, opnået ikke mindre end 7450,62 MHz med processoren.

Tæt på rekorden

Præstationen blev postet på det dedikerede overclocking-forum HWbot, hvor det ligeledes fremgik at man til bedriften havde anvendt et MSI MEG Unify-X bundkort.

Selvom 7,45 GHz er ret vildt, er det ikke rekorden. Den ligger på 7,6 GHz og blev opnået med en standard 12900K-processor. 12900KS er der dog stadig meget ny, så der er god chance at den inden længe vil kunne toppe denne præstation.


Bygger du selv computere og er interesseret i få inspiration til dit næste byggeprojekt?
Magasinet AOD bringer masser af artikler om byg selv-pc’er, cpu’er, gpu’er, ram-moduler og cpu-kølere.
Få et nyt magasin hver tredje uge med tests og indsigtsartikler – prøv tre numre for 1,- kr.


 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere