Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: AOC U27V4EA: Prisrimelig 4K-skærm leverer – undtagen på ergonomi

Her får du en ganske god skærm for pengene. Du skal dog indstille dig på, at justeringsmulighederne er lig nul.

Af Redaktionen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

4K-opløsning på 27” er ikke en dårlig kombination. Billedet er meget detaljeret og står skarpt. Stream en film i 4K, og du får et billede med masser af detaljer, glans og farvemætning.

Det er bestemt ikke korrekt i gengivelsen, men fungerer godt til underholdning. Af samme grund kan AOC U27V4EA også bruges til spil. Ikke til hardcore-gaming, hvor der stilles meget høje krav til opdateringshastighed, men på et lavere plan er skærmen fin.

Er du til billedbehandling på hjemmeniveau, vil du nok opleve at skulle justere lidt på farverne for at få dem tæt på korrekt. AOC-skærmen er dog bestemt godkendt, når man tager prisen på cirka 2300 kroner i betragtning.

Ergonomien trækker ned

Hvis skærmen er til allround-brug, er den godkendt. Du skal kunne leve med farverne, der er lidt ved siden af. Tekst, internet og andre mindre krævende opgaver klares godt. Sæt blot tekststørrelsen op, så den er til at læse.

Det eneste store ankepunkt er ergonomien. Skærmens billige fod i plast tillader ikke, at du laver nogen form for justering. Du bør derfor prøve skærmen af først for at se, om højden passer dig. Det er ret ærgerligt at skulle placere sin helt nye skærm på nogle bøger for at få højden op eller at skulle købe en skærmarm.

For: God til allround-brug og underholdning
Imod: Ingen mulighed for højdejustering
Samlet vurdering: 3/6