Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Jabra PanaCast 20: Genialt webkamera til mobile videomøder

PanaCast 20 opgraderer enhver bærbar med fremragende videokvalitet og intelligent billedstyring, så du kan foretage toptjekkede videosamtaler overalt.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Corona fik i den grad sat gang i videomøderne, men selvom pandemien heldigvis ser ud til at være fortid gør videomøderne det ikke. Producenterne har knoklet hårdt for at komme op med løsninger, der gør de digitale møder fri for fnidder og med PanaCast 20 leverer Jabran et overlegent værktøj til dem, der foretager videomøder fra en bærbar på pc, derhjemme eller på farten.

Det er nemlig langt fra alle bærbare computere, der er født med et ordentligt webkamera, herunder denne anmelders laptop, som vi monterede Panacast 20 på. Kameraet som er skabt i bundsolidt ståldesign, er ikke større end at det kan ligge i en lommen og med en lille stander, der kan klappes ud nedenunder, kan det hægtes i toppen af din skærm. Det forbindes til computeren via USB og er klar til brug et par sekunder efter det er sat i. Det har dog tendens til at blive varmt, når det har været tilsluttet lidt.

Fremragende billedkvalitet

Kameraet filmer i skarp 4K-kvalitet med HDR, 90 graders vidvinkel, automatisk lyskorrektion og intelligent zoom, som sørger for at brugeren altid er i centrum af billedet. Det er ret smart, dog havde vi gerne set at ansigtet blev placeret centralt i billedet, ikke hele overkroppen, så hovedet ender i toppen af billedet. Man kan dog selv finjustere det i den tilhørende software, som også tilbyder picture-in-picture og flere andre fine funktioner.

Billedkvaliteten er fremragende selv under ringe lysforhold. Der er en indbygget mikrofon som fanger din stemme på udmærket vis, men hvis du ønsker optimal lyd, både din og modtagerens vej, kan det godt betale sig at supplere med en Speak 750, transportabel bordhøjttaler, der sælges i et sæt sammen med Panacast. De to produkter sammen udgør lidt af et dream team til videosamtaler på farten.

Pris: 2.189 kroner

Samlet vurdering: 6/6 stjerner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere