Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Philips OLED806: Utrolig meget tv for pengene

Et rigtig nydeligt OLED-tv med smart teknologi, der automatisk justerer billedet til indholdet.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

At dette tv fås til 8999 kroner er ærligt talt ret utroligt. I sit design er det så strømlinet og stilrent, som man kan ønske sig med ultratynd og næsten rammefri skærm placeret på elegante minimalistiske metalfødder.

Tv’ets styresystem er Android TV, og det er nemt at sætte op, især hvis man i forvejen har en Google-konto. Der er adgang til et bredt udvalg af apps og tjenester, så du kommer langt uden andet tilkoblet.

Skulle du få behov, så er mulighederne for at forbinde eksterne enheder dog også ganske fornemme. Der er HDMI 2.1 med eARC og FreeSync Premium Pro og desuden en Auto Game-tilstand, der sikrer minimal forsinkelse og optimal spilleglæde, når en konsol er tilkoblet.

Billedbehandling på auto

Tv’et byder på en ret genial funktion. Takket være smart AI-teknologi er det i stand til at genkende film. Når tv’et opdager, at du er slået over på en film, ændrer det automatisk billedindstillinger herunder også kontrasten, der tilpasses det omgivende lys i rummet.

Tv’et leverer et rigtig fint billede. Ikke helt i top på lysstyrke, men det giver den dybde, vi forventer af en god OLED-skærm og er flot dækket ind med HLG, HDR10 og HDR10+ og HDR10+ Adaptive.

OLED806 har også Philips TV’s særlige anti-burn-in-teknologi, som skærmer mod, at statisk indhold brænder ind. En algoritme genkender logoer, så kun det område, hvor det sidder bearbejdes.

Lyser rummet op

Et 50 W 2.1-lydsystem sikrer solid volumen og stor bredspektret lyd, som giver en rigtig fin oplevelse i film. En soundbar vil dog være en opgradering, man bør overveje med tiden.

Intet Philips-tv uden Ambilight. Farvestrålende bagbelysning sender filmens eller fodboldkampens farver op på væggen bag tv’et. Det kan være en udmærket funktion til at skabe lidt ekstra stemning i stuen. Hvis ikke man er til det, kan det nemt slås fra. Uanset hvad, giver OLED806 rigtig høj tv-kvalitet til prisen.