Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

LG booster lysstyrken i OLED-tv'er til rekordhøjt niveau

Lysstyrken i LGs kommende toppaneler bliver angiveligt boostet med 20 procent, så de kan levere imponerende 1200 nits.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Lysstyrken er blandt OLED-tv'ernes største svagheder. Den matcher ikke den du kan få i et LCD-baseret tv.

Med Samsungs nye QD-OLED-tv'er, som er lige på trapperne sker der dog store fremskridt på den front, og nu ser det faktisk også ud til at den traditionelle OLED-skærm får et betydeligt boost.

Mere lys, mindre energi

I en rapport fra Koreanske The Elec, opsnappet af flatpanelshd, fremgår det at LG vil øge lysstyrke i deres kommende toppanel ved at forsyne det med tusindvis af mikrolinser. Det skal øge lysstyrken med 20 procent, så den rammer 1200 nits, hvilket må siges at være ganske stærkt, uanset hvilken type af tv, der er tale om.

Det skal endda samtidig være med til at reducere energiforbruget, hvilket ikke bare er positivt for klimaet og for pengepungen, men også for tv'ets levetid, da et højt energiforbrug er med til at reducere et OLED-tvs levetid.

Det nye panel forventes at gøre sin entre i LGs flagskibs-serie OLED.EX senere på året og vi kan formentlig også regne med at se det hos andre producenter, da LG er hovedleverandør af OLED-paneler til tv-industrien.

https://www.altomdata.dk/qled-versus-oled-test-duel-paa-tv-teknologi/
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere