Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Alle skal kunne følge med under videomøder i små mødelokaler

Poly er klar med en ny videobar, Studio R30, der er et godt bud på en løsning af det typiske problem med dårlig lyd og lav billedkvalitet frem og tilbage under videomøder.

Af Aksel Brinck, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Poly var en af de producenter, der gik forrest, da den store videomødebølge opstod under corona-epidemien. Men selskabet har års forudgående erfaring med netop videomøder og kender derfor til de hyppigste udfordringer, herunder dårlig lydkvalitet.

Dårlig lyd er den største hindring for et vellykket møde, men også billedkvaliteten spiller en væsentlig rolle, selv i mindre mødelokaler. Det er baggrunden for, at Poly lancerer videobaren Studio R30.

Enheden er ifølge Poly "plug-and-play" og netop rettet mod små mødelokaler. Videobaren er udstyret med Polys DirectorAI-teknologi med gruppe- og højttalerfokusering. Den skulle virker med de udbredte, cloud-baserede videoudbydere og er certificeret af både Microsoft og Zoom.

Også dem tæt på kommer med

Det indbyggede 4K-kamera har et 120-graders synsfelt, så alle mødedeltagere skulle kunne ses tydeligt – også dem, der sidder tættest på kameraet

DirectorAI-kamerateknologien fanger alle i rummet, og en individuel højttaler tracker den, der taler, i realtid.

NoiseBlockAI og Acoustic Fence blokerer uønsket baggrundsstøj, og Wi-Fi-konfigurationen kan styres af en eksternt placeret it-afdeling, hvilket eliminerer behovet for yderligere software i rummet, forklarer Poly.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere