Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

CD'en har fået comeback: Nu sælger de blanke skiver igen

For første gang i over tyve år er der begyndt at ske en stigning i salget af CD'er. Det tyder på at de blanke skiver er ved at få en renæssance.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Siden iPod og mp3-musikken tog over, efterfulgt af mobiltelefoner og streaming-tjenester, er salget af CD'er gået støt ned. Det er engang altdominerende medie er endda blevet overhalet af de gamle vinylplader de senere år.

Men nu sker der noget. CD'erne er tilsyneladende ved at være nået det magiske stadie, hvor de i stedet for at være uddaterede og irrelevante har passeret tærkslen til at være retro-cool og hipster-smarte.

En lille stigning er stort

Ifølge branchen-sitet MRC Data er der for første gang siden 2004 sket en stigning i salget af CD'er. En stigning på blot én procent, som i øvrigt direkte kan tilskrives det seneste Adele-album, men trods alt en stigning. Og det er nok til at blandt andet musikmagasinet Rolling Stone nu erklærer, at CD'en har fået en revival.

Også på det populære site for brugt musik. Discogs, er der registreret en stigning. Sidste år blev der solgt 3.7 millioner CD'er på sitet, hvilket er en stigning på 8,8 procent sammenlignet med det foregående år, og det tegner ikke til at tallet bliver mindre i år. Stigningen var endda større i 2020, så er der tydelige tegn på at interessen er stigende, hvilket dog er en generel tendens for de fysiske medier. Salget af LP'er steg samme år med 41 procent på sitet.

De unge fører an

Musikbutikkerne ser ligeledes en stigning, og der er ikke blot de gamle klassikere, der bliver solgt til midaldrende musiknørder, men helt nye titler fra hitliste-kunstnere, der sælges til teenagere, der glædeligt fremviser deres CD-samling på TikTok. Carl Mello fra Newbury Comics, en uafhængig musikkæde fra New England fortæller musiksitet Pitchfork,  at CD-salget er steget 15 procent det seneste år.

Hvordan har du det selv med CD-formatet. Har du glædeligt vinket farvel til det, har du altid brugt det, trods nye musikkilder, eller er du klar til at springe på en ny CD-bølge? Skriv din kommentar herunder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere