Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

USB-C i iPhone: Snart er det formentlig helt forbi med Apples Lightning-stik

Troværdige kilder peger på, at Apple den kommende tid vil arbejde målrettet på at aflive deres Lightning-stik til fordel for det standardiserede USB-C.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Stort set alle andre mobile enheder bruger i dag USB-C til opladning. Kun iPhone og de billigere iPads anvender fortsat Apples eget Lightning-stik. Nu peger meget imidlertid på, at tiden også snart er ved at være inde for at disse skifter stik.

Opdaterer de resterende produkter

Analytikeren Ming-Chi Kuo, som tidligere har ramt plet med hans forudsigelser, mener, at Apple vil arbejde målrettet på at gøre en ende på Lightning-stikket.

https://twitter.com/mingchikuo/status/1525819252883988485

Det bliver dog formentlig først iPhones tur til næste år, med lanceringen af iPhone 15, ifølge en anden trovædig kilde, Bloombergs Mark Gurman.

Det forventes dog, at Apple inden da vil går i krig med de resterende produkter, der stadig anvender forbindelsesstandarden.

Det gælder både AirPods, Apples' mus og og keyboards, deres MagSafe-batteri og sandsynligvis også den billige iPad, der blot går under navnet iPad. De øvrige iPads - iPad mini, iPad Air og iPad Pro - har allerede fået USB-C i de nyeste versioner.

Det betyder at Lightning-stikket formentligt vil være fortid med lanceringen af iPhone 15 i 2023.

Den trådløse fremtid lader vente på sig

Årsagen til skiftet er på den ene side, at Apple skal have set i øjnene at den helt trådløse fremtid, de har arbejdet frem mod bl.a. deres MagSafe-system, har lidt længere udsigter end antaget og på den anden side, at EU har indført regler, der betyder, at smartphones og de fleste andre elektroniske enheder med et genopladeligt batteri i fremtiden skal anvende USB-C.

https://www.altomdata.dk/eu-laegger-pres-paa-apple-nu-skal-alle-bruge-usb-c/

Her hos AOD ser vi fremtid at iPhone endelig får USB-C, så alle vores gadgets kan lades med samme oplader. Hvad tænker du? Kommer du til at savne Lightning-stikket?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere