Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Stortest af tv'er til under 10.000 kroner: Her får du enormt meget for pengene

Du behøver ikke flå hele opsparingen, for at få et overdådigt tv med fineste billedteknologi og et væld af smarte features. Her tester vi fem 55”-tv’er til maksimalt 10.000 kroner. De fleste overrasker stort på kvaliteten.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Der er få andre produktkategorier, hvor priserne rasler ned så hurtigt, som de gør på tv’er. Der går ikke mange måneder, før det, der var det nyeste og dyreste, sælges til spotpriser. Det er således muligt at gøre rigtig gode køb, selv hvis du holder dig i det relativt moderate prisleje på cirka 10.000 kroner.

Det gør vi her, hvor det er 55”-modeller, der er i fokus. En populær størrelse i de danske hjem. De fleste af de modeller, vi tester, fås også større eller mindre til tilsvarende højere og lavere priser.

https://www.altomdata.dk/5-sikre-tips-foer-du-koeber-nyt-tv/

Forskellige skærmtyper

Vi tager udgangspunkt i aktuelle butikspriser – ikke de vejledende priser – som i mange tilfælde er lavere end ved lanceringen. For få år siden var OLED-skærme forbeholdt de allerdyreste modeller, men i dag kan du få et fint OLED-tv for under testens beløbsgrænse.

Teknologien må dog konkurrere med andre interessante skærmtyper, som har kvaliteter, der måske bedre kan tilfredsstille netop dit behov. Her prøver vi at anskueliggøre forskellene, så du kan træffe det rette valg.

Vi dykker også ned i hvert enkelt tv’s betjening, smarte funktioner, og hvordan det klarer sig, når du vil tilkoble en spillekonsol. Det kræver nemlig noget af skærmens hastighed og tv’ets tilslutninger at følge med de nyeste PlayStation- og Xbox-konsoller.

Læs testene her:

https://www.altomdata.dk/tcl-c825-test-designlaekkert-tv-med-stor-lyd/

https://www.altomdata.dk/philips-oled806-test-utrolig-meget-tv-for-pengene/

https://www.altomdata.dk/sony-a80j-test-fint-oled-med-smaaknaster/

https://www.altomdata.dk/samsung-the-frame-2021-test-en-nydelig-ramme-om-din-tv-oplevelse/

https://www.altomdata.dk/panasonic-tx-55jx940e-test-fantastiske-farver/