Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Er mekaniske tastaturer ikke kun til gamere? – Nej, se bare her …

Gamere sværger til mekaniske tastaturer. Men mange gamere arbejder som softwareudviklere, og de vil have den direkte fingerfornemmelse med over i deres professionelle arbejde. Det satser Logitech i hvert fald på.

Af Aksel Brinck, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Softwareudvikler, se her! Er du vokset op med mekaniske tastaturer, fordi du engang var en inkarneret gamer – eller stadig er det – så kan du næsten ikke leve uden den direkte, klikkende fingerfornemmelse. Det vurderer Logitech, som nu lancerer mekaniske tastaturer til professionelt brug.

"Der er et voksende fællesskab af softwareudviklere, der forelskede sig i mekaniske tastaturer, da de begyndte at spille spil, og som nu vil have den samme følelse af præcision og kontrol med deres professionelle tastatur," siger Tolya Polyanker, leder af MX-serien for Kreativitet og Produktivitet hos Logitech.

To tastaturer og en mus

Logitech lancerer to mekaniske tastaturer, MX Mechanical og det mindre MX Mechanical Mini – begge med den seneste generation af lavprofil-mekaniske kontakter. Det skulle være Logitechs mest støjsvage mekaniske tastatur nogensinde med en fantastisk mekanisk skrivefornemmelse. Tastaturerne er designet med tofarvede tastaturhætter. Baggrundsbelysning med seks belysningsmuligheder justerer automatisk lysstyrken til det omgivende lys og slukker, når lys ikke er nødvendigt for at spare på batteriet.

Det nye tastatur fås også i en Mini-version. Det nye tastatur fås også i en Mini-version.

Samtidig lancerer Logitech en mus til tastaturerne. MX Master 3S har en 8000 dpi optisk sensor, der kan bruges på de fleste overflader, inklusive glas. Musens klik er nu 90 procent mere støjsvage sammenlignet med MX Master 3, men musen bevarer den samme tilfredsstillende præcisionsfølelse, slår Logitech fast.

Sammen med tastaturerne lanceres en matchende mus. Sammen med tastaturerne lanceres en matchende mus.

MX Mechanical, MX Mechanical Mini og MX Master 3S er alle kompatible med Logi Options+-software – som har været i beta, men nu er officiel. Det betyder, at brugere kan tilpasse museknapperne eller bruge foruddefinerede knapper, justere sporingshastighed, tilpasse baggrundsbelysningen mv. Alle tre produkter har både Bluetooth og Logi Bolt trådløs forbindelse og kan oprette forbindelse til tre forskellige enheder.

Til alle styresystemer

Derudover er de tre produkter kompatible på tværs af en række forskellige operativsystemer, herunder Windows, macOS, iPadOS, Android, Chrome OS og Linux, oplyses det.

MX Mechanical-tastaturet koster 1299 kroner. MX Mechanical Mini-tastaturet koster 1099 kroner. Og musen MX Master 3S fås for 999 kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere