Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Nu kan du få Elon Musks satellit-internet i Danmark - se hvad Starlink koster på din adresse

Der er nu åbnet for Starlink i det meste af Danmark. Det er dog ikke en billig fornøjelse at få internet fra rummet. Klik ind og se hvad det koster på din adresse ...

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Er du træt af knap at kunne trække signalstyrke nok til at sende en e-mail, er det måske værd at overveje Elon Musks satellit-baserede internet, Starlink. Her betyder det nemlig ikke noget om du bor på landet, uden fiber i jorden eller en 5G-mast i nærheden.

Du skal blot være inden for den zone, hvor satellitterne har deres kredsløb. Det er det meste af Danmark nu. Det er kun spidsen af Jylland, der ikke er dækket, men også her vil der være adgang fra starten af næste år.

Heftig pris

For brugere med adgang til godt og stabilt internet via almindelige udbydere, er det dog næppe en oplagt løsning, for selvom hastigheden skal være glimrende (i det seneste kvartal er målt over 100 mbit/s ned, 12 mbit/s op og cirka 43 ms i svartid), kan Starlink slet ikke konkurrere på pris, når du sammenligner med en god dansk kabel-forbindelse.

For bare at komme i gang skal vi, på vores adresse i Gentofte, betale 4.920 kroner plus 510 kroner i forsendelse for den hardware, det kræver at komme på Starlink-nettet og herefter er prisen 769 kroner om måneden.

Elon Musks internet, som er udviklet af rumfartsselskabet SpaceX, er dog også skabt med henblik på fjerntliggende områder i verden, hvor der ellers ikke er adgang til internet.

Klik ind hos Starlink for at se om det satellit-baserede internet er tilgængeligt på din adresse og hvad det koster.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere