Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Nyt og smart modulsystem gør det nemmere for fotografer at optage på ssd

Her er en helt ny måde at håndtere ssd-lagring på. Drev med den ønskede kapacitet skydes ind i en transportbeholder, der kan tages med overalt, og som kan tilsluttes direkte til for eksempel et kamera.

Af Lars Bennetzen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Hvis du er professionel fotograf eller i det hele taget har brug for at lagre store mængder data i en fart, når du er ude på opgaver, kender du besværet med at skulle slæbe flere, mere eller mindre store harddiske med. Kan det ikke gøres på en anden måde? Sådan har SanDisk tænkt, og resultatet er blevet SanDisk Professional Pro-Blade Modular SSD Ecosystem.

Bag det lange navn gemmer der sig et par beholdere eller stationer, som kan rumme de moderne, slanke ssd-drev af NMVe-typen. En af beholderne er et transportabelt sleeve, hvor du kan skyde et NVMe-drev med hvilken som kapacitet ind. Dette sleeve er udstyret med en USB-C-port, så du kan koble det til for eksempel et kamera.

Ssd’erne hedder Pro-Blade SSD Mag og fås i kapaciteterne 1 TB, 2 TB og 4 TB og forventes sendt på markedet her i juni. Danske priser er endnu ikke opgivet.

Sleevet Pro-Blade Transport fås uden (0 TB) eller med ssd-drev (1 TB, 2 TB og 4 TB) og forventes ligeledes leveret i denne måned. Heller ikke her er danske priser endnu opgivet.

Også til stationært brug

I det nye økosystem kommer også Pro-Blade Station desktop SSD, som er et desktop-system optimeret til professionelle, der ønsker en hurtig måde at indlæse, kopiere og redigere optagelser på, når de ikke er ude på opgaver. Her kan man indlæse fire ssd’er samtidig. Den stationære station bruger en Thunderbolt 3-grænseflade (40 Gbps). Dette produkt lanceres senere i år i USA, men i første omgang ikke i Danmark.

SanDisk Professional er ejet af lagringsspecialisten Western Digital, og SanDisk Professional Pro-Blade Modular SSD Ecosystem blev præsenteret for nylig på selskabets event What’s Next Western Digital.
IT-JOB

Netcompany A/S

Senior Architect

N.C. Nielsen A/S

Digitaliseringskonsulent

Danske Commodities A/S

Master data specialist

Saab Danmark A/S

System Architect
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere