Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Reparer din pc eller server med augmented reality – helt uden briller

Med en ny augmented reality-app fra Dell kan brugerne nu selv prøve at reparere deres pc eller server fra producenten i stedet for at sende enheden til et værksted. Og det kræver ingen særlige AR-briller.

Af Aksel Brinck, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Her er en helt ny måde at reparere pc'er og servere på: med en augmented reality-app. Det er Dell, som netop har lanceret den nye Dell AR Assistant-app, der skal gøre det nemt for Dell-brugere selv at reparere deres pc eller server.

Den gratis app, der ifølge Dell er den første af sin slags, anvender kameraet i brugerens tablet eller mobiltelefon til at vise, hvilke skruer der skal fjernes, eller hvor harddisken er placeret, når man udfører lette reparationer.

Desuden viser AR-appen detaljeret de forskellige trin på brugerens skærm, hvilket gør det lettere at se reparationen for sig, før man begynder at skifte delene.

Se en klon af serveren

Det er også muligt at benytte appens indbyggede kloningsteknologi til udvalgte computere. Her kan brugere benytte appen til at se en eksakt klon af deres serversystem i netop det miljø, de ønsker. På den måde kan virksomheder få en bedre idé om, hvordan deres computere eller servere vil se ud i for eksempel en ny bygning.

Appen understøtter over 100 forskellige computere og servere fra Dell Technologies, oplyser selskabet, som også arbejder på at tilføje 20 flere inden slutningen af sommeren.

Dell AR Assistant kan hentes i både Google Play og App Store.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere