Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Farvel til Internet Explorer: Microsofts browser er endegyldigt lagt i graven

Microsoft har lukket supporten og sender alle brugere videre til den nyere Edge-browser.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Hvis du har besøgt internettet fra en Windows-computer de seneste 26 år, er der betydelig chance for at du har stiftet bekendtskab med Internet Explorer.

IE var den indbyggede browser i Windows-systemet og i mange år den altdominerende på markedet, da alternativerne var få og uden de helt store teknologiske forspring.

Med Firefox og Chrome fik Internet Explorer browser imidlertid benhård konkurrence og da det senere blev pålagt Microsoft at tilbyde Windows-brugerne frit valg af standard-browser, begyndte magtbalancen for alvor at tippe.

Erstattet af Edge

Teknologien begyndte samtidig at løbe fra browseren. I 2017 introducerede Microsoft den nye, mere strømlinede, Edge-browser, som for nylig med er redesignet med en effektiv Chromium-baseret motor.

Årsagerne til at vælge Internet Explorer i dag er således meget svære at få øje på, og derfor har Microsoft nu lukket ned for browseren. Fra i onsdags, d. 15. juni, er supporten er lukket og nye brugere har ikke længere mulighed for at downloade browseren. Man bliver viderestillet til Edge-browseren.

Skulle der være sider du vil tilgå, som kun kan indlæses i Internet Explorer, har Edge en IE-tilstand, som imiterer browseren.

Vi siger farvel og tak til et stykke software, der måske ikke har fyldt meget i vores bevidsthed de senere år, men havde uendelig stor betydning for internettet i en afgørende del af dets udvikling.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hvordan understøtter du den samlede værdikæde og skaber den optimale kundeoplevelse i engros eller retail?

Vi stiller skarpt på mulighederne for at optimere alle led på tværs af din værdikæde og tilhørende salgskanaler samtidigt med, at du styrker både indtjeningen og kundeoplevelsen. Du får inspiration til, hvordan du kan arbejde med at binde salgskanaler sammen og sikre, at der er styr på den bagvedliggende logistik, produkt- og stamdata, prissætning services osv.

29. november 2023 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere