Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Nu kan alle elbiler oplades med Tesla Superchargers - se priser her

Tesla har åbnet udvalgte Supercharger-stationer i Danmark for alle elbilsejere. Se hvad det koster at oplade ved en Supercharger her.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

I Danmark indgår 128 Superchargers fordelt på 8 stationer fra nord til syd i pilotprojektet, hvilket gør Tesla Superchargers til det største hurtiglade-netværk i Danmark (>150 kW).

Med åbningen af udvalgte Superchargers i 13 lande understreger Tesla sin position som det det mest omfattende og udbredte netværk i Europa (>150 kW).

Adgang til et omfattende, praktisk og pålideligt hurtigopladningsnetværk er afgørende for udbredelsen af elbiler i stor skala. Derfor har Tesla, siden de første Superchargers åbnede i 2012, forpligtet sig til hurtig udvidelse af netværket. I dag er der mere end 35.000 Superchargers på verdensplan.

Flere brugere, flere standere

Via Tesla-appen bliver stationerne i pilotprojektet tilgængelige for elbilsejere af andet mærke end Tesla i flere lande. Brugere af Tesla-biler kan fortsætte med at benytte disse ladestationer, som de altid har gjort, og der vil blive lyttet nøje til kundernes beretninger om deres oplevelser.

Flere kunder der bruger Supercharger-netværket muliggør hurtigere ekspansion. Teslas mål er at udvide netværket i en grad, så man i sidste ende kan byde både Tesla-brugere og andre elbilsejere velkomne til alle Superchargers verden over.

Pilotprojektet introducerer en model for medlemsskab. Elbilsejere af andet bilmærke kan vælge et månedligt abonnement for 99 kroner om måneden i Tesla-appen og udnytte samme kWh-pris som Tesla-ejere, 4,35 kroner. De, som ikke vælger medlemskab vil kunne oplade til en højere gennemsnitlig kWh-pris på 5,53 kroner. Priser for opladning er tilgængelige i Tesla-appen og varierer mellem de forskellige stationer, der er involveret i pilotprojektet.

I første omgang åbner nogle få udvalgte stationer for at overvåge kapacitet, opleve og vurdere resultater. De udvalgte stationer som åbner har rigelig af ledig kapacitet. Stationer med høj trafik vil på nuværende tidspunkt ikke åbne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere