Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Nu kan alle elbiler oplades med Tesla Superchargers - se priser her

Tesla har åbnet udvalgte Supercharger-stationer i Danmark for alle elbilsejere. Se hvad det koster at oplade ved en Supercharger her.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

I Danmark indgår 128 Superchargers fordelt på 8 stationer fra nord til syd i pilotprojektet, hvilket gør Tesla Superchargers til det største hurtiglade-netværk i Danmark (>150 kW).

Med åbningen af udvalgte Superchargers i 13 lande understreger Tesla sin position som det det mest omfattende og udbredte netværk i Europa (>150 kW).

Adgang til et omfattende, praktisk og pålideligt hurtigopladningsnetværk er afgørende for udbredelsen af elbiler i stor skala. Derfor har Tesla, siden de første Superchargers åbnede i 2012, forpligtet sig til hurtig udvidelse af netværket. I dag er der mere end 35.000 Superchargers på verdensplan.

Flere brugere, flere standere

Via Tesla-appen bliver stationerne i pilotprojektet tilgængelige for elbilsejere af andet mærke end Tesla i flere lande. Brugere af Tesla-biler kan fortsætte med at benytte disse ladestationer, som de altid har gjort, og der vil blive lyttet nøje til kundernes beretninger om deres oplevelser.

Flere kunder der bruger Supercharger-netværket muliggør hurtigere ekspansion. Teslas mål er at udvide netværket i en grad, så man i sidste ende kan byde både Tesla-brugere og andre elbilsejere velkomne til alle Superchargers verden over.

Pilotprojektet introducerer en model for medlemsskab. Elbilsejere af andet bilmærke kan vælge et månedligt abonnement for 99 kroner om måneden i Tesla-appen og udnytte samme kWh-pris som Tesla-ejere, 4,35 kroner. De, som ikke vælger medlemskab vil kunne oplade til en højere gennemsnitlig kWh-pris på 5,53 kroner. Priser for opladning er tilgængelige i Tesla-appen og varierer mellem de forskellige stationer, der er involveret i pilotprojektet.

I første omgang åbner nogle få udvalgte stationer for at overvåge kapacitet, opleve og vurdere resultater. De udvalgte stationer som åbner har rigelig af ledig kapacitet. Stationer med høj trafik vil på nuværende tidspunkt ikke åbne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere