Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Har Microsoft stoppet Windows-opdateringer i Rusland?

Flere medier rapporterer om problemer med at opdatere Windows 10 og 11 i Rusland. Noget tyder på, at Microsoft har lagt den ultimative restriktion ned over russiske Windows-brugere.

Af Aksel Brinck, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Ifølge det russiske nyhedsbureau TASS kan russiske Windows-brugere ikke længere hente opdateringer af Windows 10 og 11. Ændringen skete tilsyneladende allerede søndag morgen. Microsoft har måske lagt den ultimative blokade ned over Rusland.

Manglende opdatering af styresystemerne kan have alvorlige konsekvenser, ikke mindst for sikkerheden. Der er dog stadig et smuthul, rapporterer flere medier. Russere kan hente opdateringer, hvis de benytter en krypteret vpn-forbindelse, der som bekendt anonymiserer brugeren.

404-fejlmeddelelse

Forsøg på at hente opdateringer uden brug af vpn fører til en fejlmeddelelse "404 - File or Directory not found" ("fil eller bibliotek ikke fundet").

Ifølge intermediet Bleepingcomputer.com kommer der også en fejlmeddelelse, hvis man forsøger at hente ISO'er med Windows 10 eller 11, hvorimod det stadig kan lade sig gøre at downloade Windows 11 Media Creation Tool. Forsøg på at køre applikationen udløser dog også en fejlmeddelelse.

Kilde: @monsterjeep. Kilde: @monsterjeep.

Et andet internedie, ITpro.co.uk har henvendt sig til Microsoft for at få oplyst, om der er tale om en blokade eller måske blot en fejl. Microsoft er ikke vendt tilbage på henvendelsen.

Microsofts holdning

Microsoft har tidligere udtrykt bekymring i forbindelse med Ruslands invasionsforsøg i Ukraine.

"Som resten af verden er vi rædselsslagne, vrede og kede af billederne og nyhederne fra krigen i Ukraine og fordømmer denne uberettigede, uprovokerede og ulovlige invasion fra Rusland," sagde Brad Smith, præsident og næstformand hos Microsoft, da krigen var brudt ud.

Microsoft har skruet ned for sine aktiviteter i Rusland siden invasionen, men har ifølge Bleepingcomputer.com fastslået, at man vil overholde sine kontraktlige forpligtelser over for russiske kunder. Derfor kommer blokeringen af opdateringer som en overraskelse. Måske er det blot en fejl eller en prøveballon. Det får vi at se i de kommende dage.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere