Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Tesla slår vild hastighedsrekord - se videoen

Ved at slette hastighedsbegrænsningen på Tesla Model S Plaid er det lykkes en canadier at presse elbilen helt op på 348 km/t.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Tesla kommer med en forprogrammeret hastighedsbegrænsning, der betyder, at det er umuligt at presse bilen til mere end 322 km/t.

Et canadisk firma, der specialiserer sig i moduler til at bryde softwarelåste funktioner i Tesla, har imidlertid bevist, at bilen kan køre endnu hurtigere.

I torsdags satte selskabets direktør sig i sædet på en hacket Tesla Model S Plaid, hvor hastighedsbegrænsningen var blevet fjernet, og det lykkedes ham at ramme hæsblæsende 348 km/t.

Kort tur med fuld turbo

Udover modulet fra Ingenext, som blev brugt til at bryde begrænsningen, var bilen modificeret med større bremser og stærkere dæk, primært for sikkerhedshedens skyld.

Føreren havde fået en startbane i en mindre lufthavn til rådighed, og de cirka 3 kilometer der var til rådighed til eksperimentet viste sig - trods en heftig acceleration fra 9-100 km/t på kun 2,1 sekunder - at være lige præcis nok. Efter 2 kilometer ramte den de 348 km/t og resten af distancen blev brugt til at bremse ned.

Du kan se - og ikke mindst høre - hvordan bilen bliver presset til det yderste i denne video, som Electrek har lavet:

https://www.youtube.com/watch?v=0N95g8pM6Eg
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere