Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Vild rekord på Roskilde: Festivalgæster havde gang i mobilerne som aldrig før

Roskildegæsterne har tilsyneladende haft travlt med at streame Tour de France og live-transmittere koncerter på sociale medier, mens de har været på festival. Dataforbruget er i hvert eksploderet viser tal fra teleselskabet 3.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Tour de France etapen gennem det danske land har nok sin del af ansvaret for at lørdagen på Roskilde endte med det største datapeak i festivalens historie.

"Mellem kl. 16 og 17 var der 1,4 TB data-download-trafik igennem netværket på Roskilde Festivalen. Det var den travleste time ift. data download på årets festival, så det kan da godt være at der har været en del der skulle se afslutningen af 2. etape af Tour de France i Nyborg," siger Stefan Ring Støhrmann, Head of Radio Network Operation hos 3.

Fredag den 1. juli var samlet set den dag, hvor der blev brugt mest data. Her gik 21,7 TB igennem 3’s netværk. En stigning på 73% i forhold til fredagen på Roskilde Festival i 2019, og rekord for mængden af datatrafik på Roskilde Festival på én dag.

44 procent stigning

At publikum har været fået for vane med at optage det meste af koncerten på deres smartphone og efterfølgende skyde mobiltagelserne ud på sociale medier er formentlig også blandt årsagerne til, at der har været så meget gang i netværket under hele festivalen.

"Vi har oplevet en stigning i det samlede dataforbrug på 44% på vores netværk i forhold til 2019," fortæller Stefan Ring Støhrmann.

Samlet set brugte gæsterne 126 TB data fra fredag den 24. juli til og med søndag 3. juli kl. 08:00. Det svarer til at én person ser Netflix uafbrudt i knap 6,5 år eller streamer musik på Spotify cirka 333 år.

3 brugte traditionen tro årets festival til at teste nyt udstyr af.

"I år har vi med succes tryktestet det samme udstyr, som i øjeblikket opsættes landet over i forbindelse med modernisering og udbygning af vores 4G og 5G netværk," siger Stefan Ring Støhrmann.

3 har ni faste master stående på og omkring Dyrskuepladsen i Roskilde og derudover havde selskabet sat syv ekstra master op for at kunne klare de mange gæsters behov for at ringe, skrive beskeder og gå på nettet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du tilgangen til netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere