Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Genoplev Nokia-æraen med opdaterede knap-telefoner

Til inkarnerede Nokia-nostalgikere og andre, som vil skrue ned for digital afhængighed: Til august lander de opdaterede retrotelefoner Nokia 8210 4G, Nokia 2660 Flip og Nokia 5710 XpressAudio på butikshylderne.

Af Aksel Brinck, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Nokia hejser retroflaget, og det er interessant for dig, hvis du er en Nokia-nostalgiker, der hylder de uskyldige tider før smartphone-æraen, eller blot vil skrue ned for den digitale afhængighed og den eksisterende altid på-kultur.

Nokia lancerer mobiltelefonerne 8210 4G, 2660 Flip og Nokia 5710 XpressAudio. Plus en ny, hårdfør tablet, T10. Telefonerne ligner slet ikke noget, vi forbinder med moderne smartphones. Vi er tilbage i trykknaptiden, hvor telefoner var noget man ringede med, og det var så det. Men måske har mange i dag brug for en ekstra telefon til handskehylden i bilen? Nokia tror i hvert fald på, at der er et publikum til denne type telefoner i dag.

”Den klassiske Nokia-arv kombineres med innovation i vores feature phone-portefølje. Denne ikoniske serie vinder frem som en betroet ledsager til alle kommunikationsbehov (...) Innovation er lige så vigtigt som arv og kultur i vores sortiment, hvilket ses tydeligt med den nye Nokia 5710 XpressAudio – en funktionstelefon bygget til det 21. århundrede, hvor forbrugeren både får god lyd og frihed gennem banebrydende design,” siger Claus Dahl, GM Area North/HMD Global i Nokia.

Nokia 5710 med god lyd

Den nævnte Nokia 5710 XpressAudio tager alt det, folk elskede ved Nokia 5310, og gør det endnu bedre: et større batteri, dedikerede lydkontroltaster samt indbyggede, trådløse øretelefoner løfter lydoplevelsen, lover Nokia.

Mobiltelefonen Nokia 5710.

Når de medfølgende trådløse øretelefoner ikke er i brug, kan de anbringes i opladeren under en slank skyder på telefonens bagside. Samtidig kan man med de indbyggede højtalere lytte til musik alene eller sammen med venner med en ifølge Nokia fyldig bas, krystalklar diskant og en naturlig vokal.

Nokia 8210 4G – reinkarneret stilikon

Den næste opgradering er Nokia 8210 4G. Her fejres den ikoniske Nokia 8210, der blev lanceret i 1999 ved Paris Fashion Week.

Mobiltelefonen Nokia 8210.

Den nye Nokia 8210 4G leverer flere ugers standby-batteri, og den har 4G, en 2,8"-skærm og en ifølge Nokia intuitiv brugerflade.

Nokia 2660 Flip – klaptelefonen er tilbage

Har du i stedet nostalgiske drømme om en klaptelefon, så skal du vælge Nokia 2660 Flip.

Telefonen er ifølge Nokia især elsket af folk over 55 år, da den er nem at bruge, har stor skærm, høreapparatkompatibilitet, lang batterilevetid og store knapper.

Mobiltelefonen Nokia 2660 Flip.

Den dedikerede nødknap giver ro i sindet ved at give mulighed for hurtig kontakt til ens nærmeste. Hvis det uventede sker, vil fem kontakter blive underrettet, så de kan sikre, at hjælpen er på vej. Til Nokia 2660 Flip medfølger en opladerstation, så man altid ved, hvor telefonen er, og at den lader op, når den ikke er i brug.

Ny tablet

Endelig lancerer Nokia en mini-tablet, T10, med en nano-tekstureret finish, som skulle skjule ridser, så den ser næsten lige så godt ud som ny, når man giver den videre til et familiemedlem eller en ven.

Tabletten Nokia T10.

Den kører på Android 12-software, har to års garanterede Android-opgraderinger og 36 månedlige sikkerhedsopdateringer (dobbelt så mange som konkurrenterne, ifølge Nokia).

T10 leveres derfor med Google Entertainment Space og Google Kids Space. Skærmen er på 8" – så en handy sag.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere