Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: LG C2: Forbavsende tyndt og let super-tv får opgradering

Efterfølgeren til populær og stærk tv-produktserie fra LG er lige et nøk bedre. Blandt andet er der skruet op for lysstyrken.

Af Redaktionen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Vi har tidligere givet LG C1-tv’et en flot test. Her er efterfølgeren LG C2. Er der sket noget godt med OLED-tv’et siden sidst? Ja, bestemt, viser vores test af 65”-modellen.

Lysstyrken er forbedret i modellerne fra 55” og opefter takket være en Brigthness Booster-teknologi og LG’s stærkeste processor hidtil, Alpha 9 Gen 5. Det har du især glæde af i lyse lokaler, men det tilfører generelt livlighed og engagement til billedet.

Fremragende billede

Processorens AI-objektforbedring adskiller forgrunden fra baggrunden, så du får mere visuel dybde. Og den kan analyse billedet i realtid og finde de steder, hvor det er lysest eller mørkest - de lyse områder kan så få et ekstra spark. Processoren Opskalering fungerer også endnu bedre. Selv SD-signaler kan man holde ud at se på.

I det hele taget er 4K-billedet raffineret og jævnt med flot dynamik, simpelt hen fremragende. 42”- og 48”-modellerne har dog ikke alle de teknologiske landvindinger, så uden at have testet dem, formoder vi, at de er mere på niveau med C1’s i øvrigt fine panelkvaliteter.

LG C2 er forbavsende tyndt og let med en stregtynd ramme. Det er kompatibelt med Google Assistant og Amazon Alexa og har fire HDMI 2.1-porte, så du mangler ikke tilslutninger, hvis du for eksempel også vil kunne tilslutte en spillekonsol.

Ydelsen er til seks skinnende stjerner, men den høje pris for 65”-modellen, 19.990 kroner, trækker karakteren en enkelt stjerne ned. Højttalerlyden er som forventeligt med så flad en skærm på det jævne.

For: Billedprocessering, lysstyrke.
Imod: Lyd, pris.
Samlet vurdering: 5/6 stjerner