Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: MSI B660M Mortar WiFi DDR4: Billigt bundkort med flot ydelse

Selvbyggere skal læse videre her. Dette bundkort fra MSI er i den prisbillige ende, men ydelsen ligger i den høje ende, viser vores test.

Af Redaktionen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Der findes Z690-bundkort til et par tusind kroner, men der er kun få af dem, og de sparer som regel på funktionerne.

Men dette MSI B660M – M står for Micro ATX, fordi det er et lille bundkort – er i stand til at levere den forventede basisydelse fra en Core i9 12900K-cpu, og kortet har også et godt funktionssæt.

Det er desuden et DDR4-kort, og det betyder, at man ikke skal bruge mange penge på de urimelig dyre og svært tilgængelige DDR5-moduler. Man skal blot anskaffe et DDR4-sæt med lav latens på 3200 MHz eller mere, og så er man godt i gang.

Man får også Wi-Fi 6, og derfor har man adgang til den trådløse hastighed uden at skulle betale ekstra for den kun lidt hurtigere Wi-Fi 6E. Dette kort er i stand til at hamle op med en Core i9-chip, og det betyder, at i5-cpu’er vil være et perfekt match.

Her er ingen overclocking, og derfor får man ikke 5 GHz eller mere ud af sin i5 12400, men kortet er en fremragende platform for en billig gamingmaskine.