Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Nyt i Google Maps: Fortæl dine venner hvornår du kommer til restauranten

Google Maps skal være mere social. Fremover kan tjenesten sende meddelelser til dine venner og familie, når du ankommer til den restaurant, I skal spise på. Også cyklister får bedre service, herunder trafikinformationer.

Af Aksel Brinck, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Mange unge foretrækker TikTok, Snapchat og Instagram, når de søger efter ting og oplysninger. Det sætter de "gamle" sociale medier som Facebook, LinkeIn og Twitter under pres, men selv Google kan mærke de nye tider.

Det får Google til at tage en række nye initiativer, som skal holde giganten øverst i hierarkiet - nu sker der noget i Google Maps. Det handler ikke blot om at kunne vise, hvordan du bedst kommer fra Nykøbing til Gammelkøbing.

Fortæl hvornår du ankommer

Mest "social" er en forbedret mulighed for at dele oplysninger med sine venner om, hvor man befinder sig, og hvornår man forlader og ankommer til et sted.

Hvis du for eksempel skal møde nogle venner på en restaurant, kan du indstille Maps til at sende en besked til dig, når dine venner ankommer til restauranten. Funktionen kan også give besked til brugere af tjenesten, når venner eller familie forlader eksempelvis en restaurant.

Seværdigheder i 3D

Nyt er det også, at du kan opleve seværdigheder som 3D-"film". Google bygger her på Street View-, satellit- og luftbilleder. Foreløbig er der 100 af disse film fra store byer som Barcelona, New York og Tokyo, men det kan senere blive udvidet til flere byer og snart også byområder eller restauranter, så man kan opleve stederne, før man beslutter sig for, hvor man vil hen. Det skriver mediet Techcrunch.com.

Levende billeder af seværdigheder i 3D. Levende 3D-billeder af seværdigheder. Kilde: Google Keyword.

Endelig er der godt nyt for cyklister i disse Tour de France-tider. Når man planlægger en cykelrute, kan man få at vide, hvordan trafikforholdene er på vejene, om der er store bakke eller andre forhindringer. Her går man forskellige cykelapps i bedene.

De nye funktioner skulle blive rullet ud i de nærmeste uger til iOS og Android. Om det også sker i Danmark i samme takt, oplyses ikke.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere