Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: ASRock Z690 Taichi: Dette bundkort er tæt på vanvittig dyrt

Dette kort ser fantastisk ud, har et 20-fase-VRM 105 A-strømtrin samt to USB-C-porte med Thunderbolt og stort VRM. Vildt og tæt på overkill.

Af Redaktionen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

ASRock Z690 Taichi balancerer på kanten af det ekstreme. Der findes vanvittig kostbare Z690-bundkort på markedet, og Taichi er ikke langt fra at høre til i denne kategori, men det er da værd at overveje.

Der er et mindre udvalg af USB-porte på Taichi end på et konkurrerende bundkort som Gigabyte Aorus Pro, men der er til gengæld seriøs båndbredde til rådighed med de to Thunderbolt 4-porte. Én Thunderbolt USB-hub, og man er forsynet med USB-porte i resten af pc’ens levetid, men det ville kræve endnu flere penge.

Voldsomt strømtrin

Taichi leverer dog varen på andre måder. Det har et 20-fase-VRM med 105 A-strømtrin, og det er decideret overkill uanset, hvilken processor man måtte lægge på Taichi-kortet.

Hertil kommer en lille føring i ydelse i benchmarking i forhold til de fleste andre bundkort, vi har testet for nylig, men forspringet er minimalt.

Kortet ser fantastisk ud, og det må naturligvis betyde noget, når man er i gang med at bruge så mange penge. Hvor mange? Jo, 4900 kroner.