Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Snart får robotter følsom hud – det åbner op for en helt ny type sexrobotter

En helt ny printteknologi gør det muligt at give robotter en form for hud, som kan sanse varme og berøring. Mulighederne for blandt andet sansende sexrobotter er indlysende, vurderer eksperter.

Af Natasja Broström, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Det er svært at have et tæt og intimt forhold til en robot – ikke mindst fordi det kræver enorme beregninger for robotten at kunne føre en almindelig samtale. Men nu har forskere opdaget en ny måde at gøre samværet med en robot mere intimt på: med en helt ny type kunstig, sansende hud.

Teknologien er udviklet på universitetet California Institute of Technology (Caltech). Ifølge folkene bag den nye hud vil den gøre robotter i stand til at måle temperaturer og eventuelt giftige kemikalier. Men det er måske et helt andet sted, hvor der er penge at tjene på opfindelsen.

Huden kan nemlig betyde et stort gennembrud for fysisk, naturtro kontakt mellem mennesker og sociale robotter, herunder ikke mindst sexrobotter.

Sensorer printes i huden

Den kunstige hud er udviklet som en del af en robotteknisk platform, hvor sensorer printes ned i huden, på samme måde som tekst udskrives på et stykke papir i en printer. Caltech-forskerne har skabt robothuden i hydrogel, et kunstmateriale kendt fra for eksempel bløde kontaktlinser.

I praksis testes den kunstige hud med sensorer sat på menneskelig hud. Tanken er, at huden i fremtiden skal anvendes på eksempelvis robotters fingerspidser. Dermed vil en robot kunne sanse varme og berøring fra en menneskekrop og reagere på dette input.

Udviklingen åbner også for nye muligheder for at skabe bedre såkaldte sociale robotter – ikke kun til sex – som kan gøre gavn på for eksempel plejehjem, anslår flere eksperter.

Sexrobotter er klar i 2050

En af eksperterne er den engelske forsker i ”social robotics” David Levy. Ikke alene kan robotter overtage flere sociale funktioner; de vil også i de næste årtier blive en foretrukken sexpartner for mange, mener David Levy.

”Jeg tror, at de første sofistikerede sexrobotter vil være på markedet i 2050, men der vil gå yderligere 50 år, før de er almindelige,” udtaler David Levy til den britiske avis The Sun.

Robotsex udjævner ulighed

I en artikel i det amerikanske magasin Mens Health anslår etikekspert Neil MacArthur fra Canadas University of Manitoba, at sexrobotter også kan hjælpe med ”intimitet og seksuel ulighed”.

Kort sagt, kan sexrobotter hjælpe mennesker med at finde en partner, hvis de måske har svært ved det blandt deres medmennesker.

Tanken er ikke helt så fremmed, som man måske skulle tro. Ifølge spørgeundersøgelse udført af hjemmesiden Sexual Alpha svarer to ud af fem, at de er åbne for tanken om at have sex med en robot. Sexual Alpha beskæftiger blandt andet med vores sexual-vaner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere