Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Xiaomi 12 Pro: Fine fotos og hurtig opladning

Den prisfornuftige mobil byder på skærm og kameraer af høj klasse samt ekstrem opladning.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Med en 6,73”-skærm er det en velvoksen mobiltelefon, men den ligger let og behageligt i hånden.

IP-certificering har den ikke, men skærmen er af det stærke Gorilla Glass Victus. Den har fingeraftrykslæser indbygget, og man kan også logge ind med ansigtet.

Mobilen er udrustet med en Snapdragon 8 gen. 1, som flere af de andre i testen. Xiaomi formår dog at presse ydelsen lidt højere op, end vi har set før.

Tre stærke kameraer

Den flotte og farvestærke skærm justerer hastigheden fra 1 til 120 Hz for at optimere strømforbruget.

Lyden leveres af Harman Kardon-højttalere med Dolby Atmos og høj volumen. Der er tre kameraer på bagsiden, alle med samme 50 MP-kvalitetssensor fra Sony.

Den store sensor kombineret med brede blændeåbninger sikrer imponerende lysindtag. Selv under dunkle forhold, hvor de fleste mobiler må give op, klarer kameraet sig flot, med fine detaljer og flot farvebalance.

Det er uanset, om du bruger standardkamera, tele eller vidvinkel, og netop dét er ret unikt. Dog er det kun hovedkameraet, der har OIS, hvorfor man kan opleve lidt bedre skarphed her.

Lader som et lyn

Med 4600 mAh slår batterikapaciteten ingen rekorder; til gengæld sikrer 120 W opladning, at mobilen er fyldt med strøm på rekordtid. Lidt over tyve minutter tager en fuld opladning. Det er ganske enkelt enestående.

Trådløs opladning klares ved 50 W, og der er også 10 W omvendt trådløs opladning.