Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Samsung Galaxy S22 Ultra: En mobil uden lige

Galaxy S22 Ultra er et overflødighedshorn af intelligent mobilteknologi og stærke features.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Galaxy S22 Ultra kombinerer styrkerne fra Samsungs to topserier af mobiler. Du får den stærke kamerateknologi fra S-serien og S-Pen fra Note-serien.

Den er stor, men ligger godt i hånden, og skærmen er presset ud i kanterne, så du får makimal skærmplads på et minimalt areal.

En IP68-certificering sikrer vand- og støvtæthed, mens en ramme af slidstærkt Armour Aluminum og skærm af Gorilla Glass Victus+ gør mobilen robust.

Enestående skærm

Den velvoksne 6,8”-skærm justerer hastighed og farve-gengivelser automatisk, og med en heftig 1750 nits lysstyrke kan du tyde skærmen, selv når solen står højt.

Kontrast og farver er i en klasse for sig. Det er ganske enkelt markedets bedste mobilskærm. Den støttes op af et sæt vellydende stereohøjttalere, fintunet af AKG.

Processoren er skabt i samarbejde med AMD. Den imponerer især på grafik. Her kan ingen Android følge med. Dog er den ikke på niveau med iPhone. Der er 5G-forbindelse og det nye Wi-Fi 6E for hurtig netforbindelse.

Batteriet er på 5000 mAh. Det leverer et par dages brugstid og oplades ved 45 W – fuld opladning tager en god time. Trådløs opladning sker ved 15 W, og der er omvendt trådløs opladning.

S-Pennen sidder i bunden af mobilen. Den forudsiger dine bevægelser og er derfor praktisk talt fri af input-forsinkelser. Det føles, som om du skriver direkte på et stykke papir.

Genkendelse af din håndskrift er også fremragende, og der er kommet nye features til det allerede imponerende udvalg.

Intelligent kamera

Kameraet har fået et ordentlig skud AI, som bidrager med blandt andet bedre billedkvalitet og en stærk portrætfunktion, der fungerer både om natten, i video og endda til dyrefotos.

En eller flere personer kan fastholdes i rammen under video, hvor billedfrekvens justeres, så resultatet bliver optimalt uanset lysforhold.

Uden at være fotohaj kan du få meget ud af kameraet, og videre er der 16-bit raw og app til efterbehandling, hvis du vil kameranørde.

Læg dertil 100x digital zoom, 108 MP foto, 8K og Super Slowmotion, vidvinkel og to telekameraer, og spændvidden er enorm.