Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: OnePlus 10 Pro: Fototeknik af fineste klasse

Kameraet i den nye OnePlus 10 Pro er skabt i samarbejde med hæderkronede Hasselblad. Læs, hvilke muligheder det
giver i den nye mobil.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Designet på den nye OnePlus 10 Pro præges af et kraftigt kamera-modul bagpå, men er ganske raffineret.

Mobilen er ikke IP-certificeret, så der er ingen garanti for, at den tåler vand og støv, men den føles robust, og skærmen er beskyttet af nyeste Gorilla Glass.

Skærm i topkvalitet

Skærmen måler 6,7” og justerer opdateringshastighed automatisk mellem 1 og 120 Hz. Farverne styres også automatisk, så skærmen står optimalt uanset omgivelserne.

Der er flot kontrast og en varm glød, der gør det behageligt at beskue skærmen i stort set alle situationer. Med maksimal lysstyrke på 1300 nits er det en skærm, du kan tyde selv i stærkt sollys.

Lyden fra de indbyggede højttalere står med stor klarhed og høj volumen, og hvis du tilslutter hovedtelefoner, er der mulighed for Dolby Atmos.

Lækkerier til fotonørden

Kameraet er skabt i samarbejde med Hasselblad, som har fintunet farver og tilført ”Master Styles”. De kan give dine fotos et særligt look designet af Hasselblad-fotografer.

Det kan sikre flotte resultater, når de anvendes i de tiltænkte scenarier. Hasselblad står også bag kameraets Pro Mode, som blandt andet byder på hjælpelinjer til det gyldne snit og fokus peaking. Sidstnævnte gjorde, at vi turde overgive os fuldt til manuel fokus.

Konfigurationen består af et 48 MP hovedkamera, 8 MP tele med 3,3x optisk zoom, 50 MP ultravidvinkel samt 8K/24 fps video og 4K/120 fps for skarp slow-motion.

Der er mulighed for at vælge 10-bit farver. I Pro Mode kan du endda skyde Raw Plus med 12-bit farver – oplagt for dem, der vil efterredigere i Lightroom eller lignende.

Således er det en smartphone, der appellerer til mere seriøse fotografer. Kameraet indbyder til at gå i dybden og leverer flotte resultater med rene, naturlige farver og et minimum af støj, selv når omgivelserne bliver dunkle.

I meget mørke scenarier er kameraet dog ikke helt så stærkt som de stærkeste i testen. Heller ikke med Nat-funktion aktiveret.

En sjov detalje er, at vidvinkel kan udvides til 150 grader, og at du kan anvende fiskeøjeeffekt. Selfiekameraet skyder 32 MP og har adgang til mange af hovedkameraets funktioner, inklusive Master Styles.

Oplader som et lyn

OnePlus 10 Pro har musklerne til at bakke de fine medieegenskaber op. Den kommer med Snapdragon 8 Gen 1, som leverer seriøs processorkraft og solid grafikpower.

Vores testmodel havde 12 GB ram og rigelig overskud til alt fra semitung videoredigering til mobilgaming i højeste gear. Som gamingmobil får man ikke meget bedre. 5G og Wi-Fi 6 er der også, men ikke det helt nye 6E.

Det 5000 mAh store batteri sikrer strøm til et par dage, og takket være 80 W kablet opladning er mobilen fuldt opladet på en halv time. Der er også 50 W trådløs opladning samt omvendt trådløs opladning.