Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: HPs 950 4K: Endelig et webkamera der ser godt ud

Dette webkamera har mange gode detaljer, ser super-godt ud og leverer fin billedkvalitet.

Af Redaktionen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Det ligner et webkamera, som burde koster mindst det dobbelte af de 1499 kroner, du kan finde det til. Tæt på HPs 950 4K opdager du imidlertid, at den metallignende overflade er i plast. Men funktionerne med en smart holder, så det enten kan stå eller hænge på en skærm, fungerer til UG.

Du kan vippe kameraet og dreje det 360 grader rundt i foden. Der er gode detaljer, for eksempel muligheden for mekanisk at lukke for objektivet med tryk på en knap. USB-kablet med stoflignende materiale sætter prikken over i’et.

Fungerer fremragende

I brug er HP fremragende – i hvert fald i et miljø, hvor du bruger det stationært. For det er lidt for stort til at tage med og formen dertil uhandy. Men til at stille på et bord, et stativ eller på toppen af din laptop-skærm fungerer kameraet ret godt.

Billedkvaliteten er fin. Har du båndbredde nok på dit internet, er 4K løsningen. Softwaren er enkel, og autozoom fungerer godt og hurtigt. Her er et webkamera, som skiller sig ud fra mængden – helt billigt er det dog ikke.

For: Flot design og god kvalitet.
Imod: Størrelsen og prisen.
Karakter: 4/6