Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Wi-Fi til en hel parkeringsplads eller et komplet varehus

Hvis du skal dække et stort område med trådløst internet i gigabit-hastighed, skal du have fat i et accesspoint som dette nye fra serien Lancom OX-6400.

Af Aksel Brinck, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Går du med planer om at dække et stort areal med et trådløst netværk – som også kan give offentlig adgang – skal du have kig på et Wi-Fi-accesspoint fra for eksempel Lancoms nye OX-6400-serie.

Routerne i serien skulle sikre en stabil Wi-Fi-forbindelse i gigabit-klassen på steder, hvor der er mange samtidige brugere. Det kan være en underholdningsspark, et stadion, en skolegård, en parkeringsplads, kølehuse eller et indkøbscenter.

Garderet mod vejr og vind

OX-6400-routeren monteres udenfor – den har en IP67-certificering, så den tåler det hårde udemiljø. Lancom OX 6400-varianten har interne antenner, mens modellen OX-6402 giver mulighed for eksterne antenner. Begge accesspoints kan styres automatisk fra Lancom Management Cloud eller gennem et webinterface.

Den samlede teoretiske datahastighed er op til 3550 Mbps på både 2,4- og 5 GHz-båndet.

De fire dual-band omni-direktionale antenner på OX-6402 skulle sikre god Wi-Fi-dækning, men man kan supplere med antenner rettet mod bestemte områder. OX-6400's integrerede antenne har en spredning på 70 grader, så den kan dække områder som varehuse, fabrikslokaler og større offentlige pladser. Point-to-point eller point-to-multi-point links er snart på vej som en gratis softwareopgradering, oplyses det.

Alle sikkerhedsfunktioner

Hvis man kobler routeren til en switch med Ethernet-kabel, kan den levere strøm til for eksempel et tilsluttet IP-kamera.

Routeren er naturligvis udstyret med de nyeste sikkerhedsfunktioner såsom WPA3-Personal, IEEE 802.11i (WPA2-Personal), IEEE 802.1X (WPA3-Enterprise, WPA2-Enterprise), og det er muligt at koble nye klienter på via en QR-kode.

Lancom OX-6400 er set til 4600 kroner eksklusive moms, mens OX-6402 fås for 4725 kroner eksklusive moms – begge med tre års garanti.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere