Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

OneDrive fylder 15 år: Nu ændres brugerfladen og der kommer nye funktioner

Det er nu 15 år, siden Microsoft lancerede den skytjeneste, som i dag hedder OneDrive. Fødselsdagen fejres med et redesign af lagertjenesten og en række nye funktioner.

Af Aksel Brinck, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

OneDrive har været en integreret del af mange virksomheders og privatpersoners digitale liv gennem mange år. Tiden går, og lagertjenesten kan nu fejre sin 15. års fødselsdag. Tjenesten hed indtil for otte år siden SkyDrive, men det navn blev droppet efter en rettighedsstrid med tv-stationen Sky.

Teenageren er blevet stor, men den har også konkurrence fra tjenester som Google Drev, Dropbox og iCloud. Det gælder om at holde sig helt fremme i dette kapløb, så nu benytter Microsoft anledningen til at give OneDrive et nyt design, en lidt anderledes måde at fungere på og nye funktioner.

Nyt er OneDrive Home

En af nyhederne er OneDrive Home, som skal gøre alting mere overskueligt, når man logger ind i webversionen af tjenesten. I dag bliver man præsenteret for en måske lidt uoverskuelig liste af filer og dokumenter. Fremover vil tjenesten prioritere de mest relevante filer, de seneste filer og vise en aktivitetsoversigt, oplyser Microsoft.

OneDrive-historien. Sådan fortæller Microsoft selv historien om OneDrive. Tjenesten blev lanceret i 2007, men hed noget andet dengang.

I det hele tager handler det om at levere en mere intuitiv oplevelse af OneDrive, forklarer Microsoft i en meddelelse. Så kan tjenestens startside måske komme til at fungere som et bedre omdrejningspunkt for alt, hvad man foretager sig med filer og produktivt arbejde.

Del billeder på mobilen

En yderligere nyhed er OneDrive photo story, som kommer til Android-mobiler, og som gør det muligt at dele billeder med for eksempel sin familien – inklusive kommentarer.

Photo  Story. OneDrive Photo Story gør det muligt at dele billeder og kommentere dem i mobilversionen af OneDrive.

Denne tjeneste findes nu i en preview-version og rulles ud i Australien og senere i år i USA og andre lande.

Hvornår de øvrige ændringer, herunder OneDrive Home, slår igennem herhjemme, vides endnu ikke. Ifølge Microsoft sker det "i de kommende måneder".

Nyhederne i OneDrive kommer kort tid, efter at Google annoncerede design- og funktionsændringer i Gmail.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud & Enterprise Architecture

Blive klogere på cloud i en virkelighed, hvor selv de mest stringente it-landskaber har det med at knopskyde over tid. Ny services, nye teknologiske muligheder og stigende interne forventninger gør, at data, processer og applikationer ofte er fordelt ud over flere leverandører og leverancemodeller.

14. december 2022 | Læs mere


People Tech 2022 – der hvor HR møder IT

People Tech 2022 er stedet for dig, som arbejder med HR eller med it-løsninger til HR-branchen. Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk. Bliv inspireret af andre virksomheders konkrete erfaringer, og hvad eksperterne mener om de store linjer inden for digitaliseringen af ​​HR.

15. december 2022 | Læs mere


Velkommen til IAM Festival 2023

Den 19. januar slår ICY Security dørene op til IAM Festival 2023. Her kan du bl.a. møde Chris Nørregaard, der sammen med sit team i Kolding Kommune har lagt fundamentet til et nyt IGA-hus. Katja Schou Hansen fortæller om den IAM-rejse, som Tryg Forsikring har været på og fortsat har store forventninger til.

19. januar 2023 | Læs mere