Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Technics EAH-AZ70W: De appellerer til den audiofile

Lydkvaliteten er suveræn, og der er et stærkt udvalg af funktioner.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Technics er et brand, vi normalt forbinder med lydudstyr i den tunge ende af skalaen, så det var med en vis ærefrygt, vi satte AZ70 i ørerne.

Ophavet lader sig ikke skjule. Det er et sæt stilfulde øretelefoner i klassisk Technics-design med stål og sort plast som de bærende materialer.

Sidder trygt

I størrelse og form er de ret ideelle. De er nemme at håndtere og sidder, i hvert fald i vores ører, så sikkert og behageligt, som in ear-hovedtelefoner kan.

Der er mulighed for touchbetjening på ydersiden af ørestykkerne. Det er dog knap så intuitivt udført, som vi har oplevet det hos andre. Der hører også en velfungerende app til headsettet. Her kan du foretage diverse indstillinger, få opdateringer osv.

Stort lydbillede

Du kan justere graden af støjreduktion. Det er ikke den bedste noise cancelling, vi har prøvet, men den er heller ikke dårlig. Baggrundsstøj, især motorlyde og lignende, fjernes effektivt. Hear through-tilstanden imponerer imidlertid.

Lyd fra omverdenen står flot og naturligt, som havde du slet ikke noget i ørerne. Mikrofonerne gengiver desuden din stemme klart og nærværende.

Lyden leveres med stort overskud. Vi er i den absolutte superliga her. Der er en detaljerigdom, tyngde og præcision, som gør, at du kan give dig hen og nyde musikken. AZ70 dykker desuden dybere ned, end vi har oplevet i andre headsets af typen.

Dog mister man lidt af sub-bassen, når støjreduktion slås fra. Batterilevetid er lige godkendt, så Technics’ headset kommer i mål som et af de absolut bedste.