Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Ultrahurtig SSD til fornuftig pris: Samsung klar med 990 Pro SSD

Samsung 990 PRO er blandt de allerhurtigste SSD'er på markedet og sælges billigere end topmodellen fra sidste år.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Den nye udgave af Samsungs stærkeste SSD er en PCIe 4.0-baseret NVMe SSD.

Med sine hurtige hastigheder og høje energieffektivitet er den velegnet til grafisk krævende spil, herunder 3D-rendering, 4K-videoredigering og dataanalyse.

Ekstrem ydeevne

Med Samsungs nyeste V-NAND og en ny controller tilbyder 990 PRO-serien en PCIe 4.0-grænseflade med sekventielle læse- og skrivehastigheder på op til 7.450 MB/s og 6.900 MB/s, mens tilfældige læse- og skrivehastigheder er op til 1.400.000 og 1.550.000 IOPS.

Med op til 55% bedre tilfældig ydeevne end 980 PRO, er 990 PRO særligt velegnet til tunge spil, kreative og produktive opgaver.

Til lagerudvidelse på de nyeste spilkonsoller vil den også være et glimrende valg. I en test udført af Samsung med Forspoken (Luminous Productions kommende actionrollespil, der understøtter den nyeste teknologi til indlæsning af spil) var kortets indlæsningstid ca. et sekund sammenlignet med fire sekunder for en SATA SSD og 28 sekunder for en harddisk (HDD).

Stabil temperaturkontrol

Den nye SSD har et lavt strømforbrug og forbedrer drevets energieffektivitet med op til 50% ved sekventiel skrivning sammenlignet med 980 PRO.

990 PRO har desuden en nikkelbelægning på controlleren og en termisk spray-etiket til varmestyring. Samsungs Dynamic Thermal Guard-teknologi sikrer, at enhedens temperatur justeres inden for et passende interval.

SSD'en er også en fremragende løsning til opgraderinger af bærbare og stationære computere samt til selvbyggede computere, da den kan give et betydeligt ydelsesløft og høj energieffektivitet.

Billigere end sidste års model

Samsung 990 PRO er tilgængelig i Norden fra oktober 2022. Den vejledende pris er 2.999 kroner for 2 TB-modellen. Det er ikke peanuts, men faktisk flere hundrede kroner billigere end 980 Pro, da den kom på markedet sidste år. Et opmuntrende prej om at denne klasse af SSD'er falder i pris stille og roligt.

En version med kapacitet på 4 TB er tilgængelig fra 2023.

Samsung NVMe SSD 990 PRO specifikationer:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere