Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Ultrahurtig SSD til fornuftig pris: Samsung klar med 990 Pro SSD

Samsung 990 PRO er blandt de allerhurtigste SSD'er på markedet og sælges billigere end topmodellen fra sidste år.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Den nye udgave af Samsungs stærkeste SSD er en PCIe 4.0-baseret NVMe SSD.

Med sine hurtige hastigheder og høje energieffektivitet er den velegnet til grafisk krævende spil, herunder 3D-rendering, 4K-videoredigering og dataanalyse.

Ekstrem ydeevne

Med Samsungs nyeste V-NAND og en ny controller tilbyder 990 PRO-serien en PCIe 4.0-grænseflade med sekventielle læse- og skrivehastigheder på op til 7.450 MB/s og 6.900 MB/s, mens tilfældige læse- og skrivehastigheder er op til 1.400.000 og 1.550.000 IOPS.

Med op til 55% bedre tilfældig ydeevne end 980 PRO, er 990 PRO særligt velegnet til tunge spil, kreative og produktive opgaver.

Til lagerudvidelse på de nyeste spilkonsoller vil den også være et glimrende valg. I en test udført af Samsung med Forspoken (Luminous Productions kommende actionrollespil, der understøtter den nyeste teknologi til indlæsning af spil) var kortets indlæsningstid ca. et sekund sammenlignet med fire sekunder for en SATA SSD og 28 sekunder for en harddisk (HDD).

Stabil temperaturkontrol

Den nye SSD har et lavt strømforbrug og forbedrer drevets energieffektivitet med op til 50% ved sekventiel skrivning sammenlignet med 980 PRO.

990 PRO har desuden en nikkelbelægning på controlleren og en termisk spray-etiket til varmestyring. Samsungs Dynamic Thermal Guard-teknologi sikrer, at enhedens temperatur justeres inden for et passende interval.

SSD'en er også en fremragende løsning til opgraderinger af bærbare og stationære computere samt til selvbyggede computere, da den kan give et betydeligt ydelsesløft og høj energieffektivitet.

Billigere end sidste års model

Samsung 990 PRO er tilgængelig i Norden fra oktober 2022. Den vejledende pris er 2.999 kroner for 2 TB-modellen. Det er ikke peanuts, men faktisk flere hundrede kroner billigere end 980 Pro, da den kom på markedet sidste år. Et opmuntrende prej om at denne klasse af SSD'er falder i pris stille og roligt.

En version med kapacitet på 4 TB er tilgængelig fra 2023.

Samsung NVMe SSD 990 PRO specifikationer:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere