Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Corsair Vengeance: Fint til en billig maskine

I mange maskiner er dette sæt fuldt tilstrækkeligt.

Af Torben Okholm, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Corsair Vengeance DDR5-4800 er ikke det hurtigste sæt, man kan få, men det er et af de bedste valg til en billig DDR5-maskine lige nu. Med 4800 MHz er det ikke noget fartmonster, men hvis man bruger det med for eksempel en i5-processor og en mellemklasse-gpu, vil man formentlig ikke bemærke nogen forskel bortset fra i ram-sensitive benchmarks.

Hvis man har mod på en smule overclocking og gerne vil have spændingen i vejret, kan man sagtens opnå det. Vi fik det til at køre fornøjet af sted ved 5200 MHz i vores test, og det giver endnu mere valuta for pengene.

Det er perfekt, hvis man ønsker at installere det og siden glemme alt om det. Ved blot 1,1 V arbejder det køligt. Det er ideelt til et B660-byggeprojekt, og dets lave højde betyder, at det er meget nemmere at bruge sammen med store luftkølere end mange andre sæt på markedet.

Opgradér et andet sted

Hvis man skal spare og har valgt at droppe DDR4, kan man satse på et sæt som dette i stedet for et, der er hurtigere. Brug i stedet pengene på en bedre cpu eller gpu og opnå håndgribelige fordele.